Rio'da görülmemiş olay... Sporcu yerine antrenörü doping testine girdi

Rio 2016'da yarışacak olan Kenyalı atlet Ferguson Rotich'in antrenörü John Anzrah'ın, sporcusunun yerine idrar testi verdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 12.08.2016 - 14:26
Abone Ol google-news

Kenya'nın erkekler 800 metredeki madalya umutlarından Ferguson Rotich'in anternörü John Anzrah, uzun süre unutulmayacak bir olayın kahramanı oldu.

Bugün erkekler 800 metre elemelerinde piste çıkacak olan Rotich'in idrar testine girerek, kendisini atlet olarak tanıtan ve Rotich adına belgeleri imzalayan 61 yaşındaki antrenörün bu girişiminin ortaya çıkması üzerine, Kenya Olimpiyat Komitesi ivedilikle John Anzrah'ı Rio'dan geri yolladı.

Geçtiğimiz yıl 800 metrede dünya dördüncüsü olan atletin menajeri Marc Corstjens konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rotich'in Olimpiyat Köyü'nde kahvaltı alabilmesi için antrenörüne çarşamba sabahı akreditasyon kartını verdiği söyledi.

Anzrah'ın bu sırada Rotich'ten doping testi isteyen memura kendisini atlet olarak tanıttığı ve idrar numunesini verdiği ortaya çıktı.

Kenya Olimpiyat Komitesi Başkanı Kip Keino, ''Böyle bir davranışı tolere edemeyiz. Üstelik Anzrah'ın Rio'ya nasıl geldiği hakkında bir fikrimiz yok. Spor bakanlığı onun Rio seyahati için hiçbir ödeme yapmadı'' diyerek tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Uluslarlararası Olimpiyat Komitesi konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Kenya Olimpiyat Komitesi'ni Anzrah hakkında hızlı kararları sebebiyle tebrik etti.

(Eurosport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon