Minderde doğdu başkanlık için aday oldu

2016 Rio’da alınan sonuçlardan sonra görevini bıraktığını açıklayan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal’ın ardından judo camiası göreve Eski Milli Sporcu Sezer Huysuz’u aday gösterdi.

Yayınlanma: 07.10.2016 - 18:32
Abone Ol google-news

Minderden Kürsüye

2016 Rio Olimpiyatlarının ardından spor kamuoyunda oluşan genel görüş sporun içinden gelen isimlerin federasyon başkanlığı yapması konusunda hem fikirdi.

Türk sporu da Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç önderliğinde Olimpik Federasyonlarda düzenlemeye gidiyor.

Gençleşme ve yenilenme olarak belirtilen bu dönemde Avrupa, Dünya Şampiyonalarının yanı sıra  Olimpiyatlarda ay yıldızlı formayı terleten isimler federasyonlarda  başkan olarak görev alacak.

Türk Judosuna Taze Kan

2016 Rio’da alınan sonuçlardan sonra görevini bıraktığını açıklayan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal’ın ardından judo camiası göreve Eski Milli Sporcu Sezer Huysuz’u aday gösterdi.

22 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek olan Türkiye Judo Fedarasyonu başkanlık seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Eski Milli Judocu Sezer Huysuz spor camiasından da tam destek aldı.

“Türk judosunu dünya arenasında hak ettiği yere taşıyacağız”

Avrupa ve dünya şampiyonalarının yanı sıra 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden tek Türk Judocu olan Sezer Huysuz camianın desteğinden mutlu olduğunu belirterek “Birkaç yıl önce Türk Judosu için minderde verdiğimiz mücadeleyi şimdi de kürsüde vererek yönetimimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımızla birlikte Türk judosunu dünya arenasında hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Türk judosunun geleceğini planladıklarını söyleyen Sezer Huysuz, Türk judosuyla ilgili kısa ve uzun vadeli projelerini açıkladı

“Türk judosunu dünya arenasında söz sahibi yapacak değişimleri gerçekleştireceğiz”

İŞTE JUDOYA ALTIN ÇAĞINI YAŞATACAK O PROJELER

1- Türk Judosunu daha ileri taşımak için kulüplerimiz ve judonun içinden gelmiş tecrübeli iş adamlarımızla birlikte güçlü bir yönetim kadrosu oluşturacağız.

2- Sadece sportif başarı değil, ülkesini, bayrağını seven, tarihini, kültürünü bilen ve Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “ Zeki, Çevik ve Ahlaklı” sporcular yetiştireceğiz.

3- Dönemsel olarak planladığımız judo çalıştaylarıyla camiayı bir araya getirerek yeni fikirler ve yeni projelerle geleceğin Türk judosunu inşa edeceğiz.

4- Ümit, Genç ve Büyükler Milli Takımlarının yıllık takvimini kulüplerle koordineli ve birbirini destekleyici şekilde planlayacağız.

5- Japonya, Fransa, Rusya gibi Dünya judosunda önde gelen ülkelerle iş birliği yaparak kordineli bir çalışma ve uzun süreli kamp programları gerçekleştireceğiz.

6- Türk sporunun en büyük sorunu olan Genç Milli Takımdan A Milli Takıma geçişi sistemli bir şekilde sağlayacağız. Bu şekilde genç yeteneklerimizi daha büyük başarılara ulaştıracağız.

 

“2020 Tokyo’da başarı için bana 3 yıl verin”

7- 2020 Tokyo Olimpiyatları için acil eylem planını devreye sokacağız ve Türkiye Judo Federasyonu olarak en az 8 siklette Tokyo’da yer alıp madalyalarla döneceğiz.

8-Devletimiz bugüne kadar Türk Judosu için gerekli yatırımları yaptı. Malzemesi, antrenörü ve güzel judo salonlarıyla branş olarak büyük bir ivme kazandık. Bundan önceki federasyonlarında bu anlamda büyük çabaları oldu. Ama artık az konuşup çok çalışma ve madalyaları toplama zamanı. Minderde birlik içinde verdiğimiz mücadeleyi şimdi yönetimimizle birlikte sporcularımız, antrenörlerimiz ve kulüplerimiz için kürsüde vereceğiz.

9- Küçük yaş kategorilerinde kamplar yaparak çocuklarımıza vatan, millet, bayrak ve judo sevgisini daha kuvvetli vereceğiz.

10 - Yıldızlar kategorisinde 4 kamp 2 yurt dışı müsabakasıyla çocuklarımızı geleceğe çok daha hazır hale getireceğiz.

11- Ümitler kategorisinde 4 kamp ve 4 yurt dışı müsabakasıyla genç yeteneklerimizi Avrupa ve Dünya vitrinine sunacağız.

12- Gençler kategorisinde 4 kamp 6 yurt dışı maçıyla sporcularımızı olimpiyatlara hazırlayacağız.

 

“Türk Judosunda eğitim yeniden yapılandırılacak”

13- Federasyonumuzda Antrenör akademisi kurulacak.

14 - Potansiyelin olduğu pilot bölgelerde judo merkezleri kuracağız.

15 - En iyi spor eve en yakın spordur” ilkesi hayata geçirilecek. Judo olmayan semtlerimizde, ilçelerimizde ve şehirlerimizde alt yapı çalışmalarını başlatacağız.

16 - Tüm aday antrenörlerimizi kadrolu olarak atayacağız.

17 - Milli takım antrenörlerine maaş ödeyeceğiz.

18- Sporcularımızı müsabaka kazalarına karşı sigortalayacağız.

 

“Judo yapmayan çocuk kalmayacak”

19 - Judo eğitiminde fırsat eşitliğini sağlayacağız.

20 - Türkiye’de genelinde gen testleriyle yetenek seçimi yaparak Judo Akademi Kampı ve Yetenek Avı’nı başlatacağız. Minik ve yıldız gibi küçük yaş gruplarında temel judo eğitimi vereceğiz.

21- Lisanslı sporcu sayısını şuanki sayının 10 katına çıkaracağız.

 

“Dördüncü branş olacağız”

22- Avrupa ve dünya’nın birçok ülkesinde Judo Futbol, Basketbol ve Voleybol’un ardından gelen dördüncü branş bu doğrultuda planlamalarımızı hayata geçirerek Türkiye’de Judoyu 4. Branş haline getireceğiz.

23- IJF (Uluslararası Judo Federasyonu) ve EJU (Avrupa Judo Federasyonu) yönetim kurallarında yer alarak, Türk judosunun yurt dışındaki lobisini güçlendireceğiz.

24- Sportif başarının yanı sıra organizasyon anlamında da Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapacağız.

25- Avrupa, Dünya ve Olimpiyat müsabakalarında Türk hakemlerimizin daha fazla görev alması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.  

26- Türk judosunun dünya arenasındaki çıtasını artırarak güçlü sponsorluk antlaşmaları yapacağız.

 

“81 ilimizde Judo’yu tanıtacağız”

27- Judo’yu tanıtmak ve yaygınlaştırmak için Türkiye genelinde yer alan AVM’lerde ve şehir merkezlerinde etkinlikler düzenleyip standlar kuracağız.

28- Türk judosunun tanıtımı için şampiyonlarımızı halkımızla bir araya getireceğiz. Bu çalışmalar kapsamında eski milli sporcularımızdan yararlanacağız.

29- 28 Ekim Dünya Judo Günü’nde Türkiye genelinde ilk tanıtım çalışmamızı başlatacağız.

 

“Sporcu eğitimine tam destek”

30- Milli sporcularımızın eğitim öğretim haklarından geri kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokoller imzalanacak.

31- Maddi durumu iyi olmayan sporcularımıza, zorunlu eğitimi kapsayan tüm dönemler için aylık eğitim desteği vereceğiz.

32- Eğitim hayatına devam etmek isteyen tüm sporcularımıza lisansüstü ve doktora eğitimi için burs sağlayacağız.

33- Sporcularımızda yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil öğretimine öncelik vereceğiz.

Kulüplerimize antrenörlerimize ve sporcularımıza ve Türk judo camiasına sesleniyorum. “Değişeceğiz”, “Gelişeceğiz”, “İnanın yapacağız”. Ben yapamam ama biz yapabiliriz!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler