Eczacıbaşı Vitra Dünya Şampiyonu

Eczacıbaşı Vitra, Voleybol Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası Finali'nde Pomi Cassalmaggiore'yi 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Yayınlanma: 23.10.2016 - 16:13
Abone Ol google-news

Eczacıbaşı VitrA, Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda zafere ulaştı. Turnuvayı namağlup tamamlayan ve final maçında karşılaştığı son Avrupa Şampiyonu İtalyan Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, Dünya Şampiyonluğu'nu üst üste ikinci kez kazanan tek takım olarak tarihe geçti.


Manila'da düzenlenen şampiyonanın ardından ödül töreni yapıldı.

Eczacıbaşı VitrA oyuncularına, altın madalyaları ve şampiyonluk kupası, İsviçre'nin Volero Zürih takımını 3-1 mağlup eden VakıfBank oyuncularına ise bronz madalyaları verildi.

2016 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilen Eczacıbaşı VitrA'dan Tijana Boskovic ayrıca en iyi pasör çaprazı ödülünü de aldı.

VakıfBank'tan Zhu Ting ve Eczacıbaşı VitrA'dan Tatiana Kosheleva, şampiyonanın en iyi smaçörleri oldu. VakıfBank'tan Milena Rasic de en iyi orta oyuncular arasına girdi.

Oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Massimo Barbolini, yeni sezona böyle bir kupayı kazanarak başlamaktan mutlu olduğunu belirterek, "Şimdi hedefimiz, Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de aynı başarıyı tekrarlamak" dedi. 

Tijana Boskovic turnuvanın MVP'si seçilirken aynı zamanda "En iyi pasör çarprazı" ödülünün de sahibi oldu. Tatiana Kosheleva ise "En iyi smaçör" ödülünü alırken, 23 sayı ile final maçının da en skorer ismi oldu. 
 


Salon: Mall of Asia Arena, Manila

Hakemler: Piotr Dudek, Patricia Rolf

Eczacıbaşı VitrA: Jordan Larson, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Tatiana Kosheleva, Maja Ognjenovic, Thaisa Daher Pallesi, Tijana Boskovic, Rachael Adams, Simge Şebnem Aköz, Neslihan Demir Güler, Büşra Kılıçlı, Nilay Özdemir, Hande Baladın, Gözde Yılmaz, Ceylan Arısan.
 
Pomi Casalmaggiore: Lucia Bacchi, Carli Lloyd, Klara Peric, Immacolata Sirressi, Carmen Marinela Turlea, Lauren Gibbemeyer, Lucia Bosetti, Giulia Gibertini, Anastasia Guerra, Samanta Fabris, Jovana Stevanovic, Valentina Tirozzi, Tamara Susic.


Setler: 3-2 (25-19,20-25,25-19,22-25,15-11)


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya şampiyonu Eczacıbaşı'na tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı'nın, Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda, üst üste ikinci kez şampiyon olması dolayısıyla, Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Rahmi Faruk Eczacıbaşı'na bir tebrik telgrafı gönderdi.

Başbakan Yıldırım'dan dünya şampiyonu Eczacıbaşı'na tebrik

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda Eczacıbaşı Vitra'nın birinci olması sebebiyle Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Faruk Eczacıbaşı'na kutlama mesajı gönderdi.


Futbol Federasyonu'ndan Eczacıbaşı VitrA'ya tebrik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste 2. şampiyonluğuna ulaşan Eczacıbaşı VitrA'yı kutladı.
 
TFF'den yapılan açıklamada, "Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı. Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı oyuncuları, teknik heyetini, yaşattıkları gurur nedeniyle kutlarız" denildi.

Spor Bakanı Kılıç, Eczacıbaşı VitrA ve Vakıfbank'ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda şampiyon olan Eczacıbaşı VitrA ve şampiyonada üçüncü olan VakıfBank için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;
 
"Kadın voleybol takımlarımızla son yıllarda elde ettiğimiz tarihi başarılara bu yıl bir yenisini daha ekledik. Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda, İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi yenerek bu organizasyonda üst üste 2. kez şampiyonluğuna ulaşan Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı'mızı ve aynı şampiyonada üçüncü olan VakıfBank kadın voleybol takımımızı kutluyorum. Bu önemli başarılar, ülke voleybolundaki gelişimi de en güzel şekilde gözler önüne seriyor. Voleybolda dünyanın önemli markalarından biri olan Türkiye'mizin Milli takımlar ve kulüpler düzeyinde gelecek yıllarda da büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. İki değerli kulübümüze de başarılar diliyorum."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler