Ekselanslarından tarihi zafer

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta şampiyon İsviçreli Roger Federer oldu. 35 yaşındaki raket, finalde Nadal’ı mağlup ederek 18. Grand Slam zaferine ulaştı. Federer, 3 Grand Slam’de 5 üstü kazanan ilk tenisçi oldu.

Yayınlanma: 29.01.2017 - 22:15
Abone Ol google-news

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta şampiyon İsviçreli Roger Federer oldu... 6 aylık sakatlığının ardından dünya sıralamasında 17. sıraya gerileyen 35 yaşındaki raket, finalde en büyük rakibi Rafael Nadal’ı 6-4, 3-6, 6-1, 3-6 ve 6-3’lük setlerle mağlup ederek 18. Grand Slam zaferine ulaştı. Federer, Avustralya Açık’ta 5. kez kupayı kaldırdı ve 3 farklı Grand Slam’de 5 veya daha fazla şampiyon olan ilk isim oldu (Avustralya Açık ve ABD Açık 5, Wimbledon 7, Roland Garros 1). 3 saat 37 dakika süren çekişmeli bir karşılaşma sonrası kazanan ‘Fedex’, maçın bitimiyle birlikte uzun süre gözyaşlarını tutamadı. İsviçreli, bu zaferle birlikte Ken Rosewall’un ardından açık dönemde Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan ikinci en yaşlı erkek tenisçi olurken, 5 yıl sonra ilk Grand Slam’ini kazandı. Rafael Nadal ise 14 şampiyonlukla 2. sırayı ABD’li Pete Sampras’la paylaşmayı sürdürüyor.

‘Beraberlik olsa kabul ederdim’

Şampiyonluğa ulaştıktan sonra açıklamalarda bulunan Federer, “Tenis zor spor. Beraberlik yok. Eğer böyle bir şey olsaydı Nadal ile kupayı paylaşmaktan mutlu olurdum” diye konuşarak büyük alkış aldı. Federer, “İkimiz de final oynayacağımızı düşünmüyorduk” derken, tenisin Nadal’a ihtiyacı olduğunu söyledi. İspanyol raket de Federer’in kupayı kendisinden biraz daha fazla hak ettiğini dile getirerek, “Federer’i ve takımını kutluyorum. Bu kadar uzun süre uzak kalıp burada şampiyon olması inanılmaz. Emeğinin karşılığını aldı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler