Masal gibi bir hayat öyküsü

Sir unvanlı Somali asıllı İngiliz atlet Mo Farah, önceki gece kazandığı 5 bin metre zaferi sonrası ailesiyle tribünleri selamladı.

Yayınlanma: 05.08.2017 - 21:20
Abone Ol google-news

Londra’da başlayan 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Jamaikalı sprinter Usain Bolt gibi Somali asıllı İngiliz atlet Sir Mo Farah da piste son kez çıktı. İngilizlerin ulusal kahramanı Mo Farah önceki akşam kazandığı 5 bin metre finalinin ardından Londra Stadyumu’nda ayakta alkışlandı. Yarış sonrasında tribünleri selamlayan Mo Farah, eşi ve çocuklarıyla, altın madalya kazandığı pistte bu kez zafer turu attı.

Geçilemiyor!

Mo Farah, 2012’den bu yana olimpiyat ve dünya şampiyonalarında erkekler 5 ve 10 bin metrelerde geçilemeyen unvanına sahip.

Olimpiyat tarihine adını altın harflerle yazdıran Sir Mo Farah’ın hayat hikâyesi oldukça ilginç. 8 yaşında Somali’den İngiltere’ye gelen Farah, büyükbabasının İngiliz sömürgesi Somaliland’da doğması nedeniyle İngiltere vatandaşlığına başvurulsa da vatandaşlığa kabul edilmiyor. Tek kelime İngilizce konuşamamasına rağmen geldiği Londra’da eğitim almaya başlayan Farah’ın atletik yeteneği beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfediliyor. Londra’nın batısındaki Hounslow Atletizm Kulübü’ne katılmasıyla atletizme yönelen Farah, İngiliz vatandaşlığına ise hayırsever işadamı Eddie Kulukundis’nin vatandaşlığa kabul edilmesi için yaptığı mali destek sayesinde 13 yaşında ulaştı.

‘Buna mecburum’

Mo Farah, hayatını değiştiren olayın 2005’te Avustralyalı atlet Craig Mottram ve 10 bin metrenin dünya çapındaki bir numarası Micah Kogo’yla tanışması olduğunu söylüyor. Seyahat sırasında sporcularla tanışma fırsatı bulan Farah, “Eğer bu sporcular kadar iyi olmak istiyorsam, daha fazla çalışmak zorundaydım. Bir numaralı İngiliz atlet olacaksam buna mecburum” demişti. Farah 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrasında Kraliçe Elizabeth tarafından “Sir” unvanıyla onurlandırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler