Milli atletimiz Guliyev, 200 metrede Dünya Şampiyonu oldu

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metre finalinde mücadele eden milli atlet Ramil Guliyev, Dünya Şampiyonu oldu.

Yayınlanma: 10.08.2017 - 23:56
Abone Ol google-news

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metre finalinde mücadele eden milli atlet Ramil Guliyev, 20.09'luk derecesiyle Dünya Şampiyonu oldu. Türkiye, bu zaferle Dünya Atletizm Şampiyonaları tarihindeki ilk altın madalyasını da kazanmış oldu.
 
Londra’da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 200 metre finali koşuldu. Finalde mücadele eden milli sporcumuz Ramil Guliyev, Dünya Şampiyonu oldu.

Ramil Guliyev 20.09’luk derecesiyle imza attığı tarihi başarıyla Türkiye’nin Dünya Atletizm Şampiyonaları tarihindeki ilk altın madalyasını da kazanmış oldu. Başa baş geçen muhteşem yarışta Fenerbahçe sporcusu Ramil, çok küçük bir farkla altın madalyaya ulaştı.

İkinci sırayı Güney Afrikalı atlet Wayde van Niekerk, 20.11 ile saniyenin binde biri farkla elde ederken üçüncülük Trinidad & Tobago’lu atlet Jereem Richards’ın oldu.

Ramil Guliyev'in tarihi başarısı Aziz Yıldırım'ı duygulandırdı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün sporcusu milli atlet Ramil Guliyev'in İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya almasından dolayı çok gururlandığını ve ağlayacak duruma geldiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler