En özel seyirciler

İsveç Kralı Carl Gustaf ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda müsabakaları tribünde halkla izledi.

Yayınlanma: 17.02.2018 - 21:09
Abone Ol google-news

Güney Kore’nin PyeongChang kentinde devam eden 2018 Kış Olimpiyatları’nın sekizinci gününde madalya yarışı tüm hızıyla sürerken tribünler “çok özel” konukları ağırladı. İsveç Kralı Carl Gustaf ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in sıradan bir vatandaş gibi müsabakaları takip ettiler. İsveç Kralı Gustaf, kadınlar 4x5 kilometre serbest stil “cross country” yarışında ülkesini tribünlerden takip etti. İsveç takımı, yarışı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyaya uzandı. Kral Gustaf, müsabaka sonunda rekortmen sporcu Charlotte Kalla ile bir süre sohbet etmeyi ihmal etmedi. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in de eşi Kim Jung-sook ile birlikte kadınlar 1500 metre finalini izledi. Müsabakayı 19 yaşındaki Güney Koreli Choi Min-jeong kazandı ve kariyerinin ilk olimpiyat şampiyonluğunu ülkesinde elde etti. Bu başarı çiftin tribündeki coşkusunu katladı.Binde birlik madalya

Binde birlik madalya

Öte yandan Alp disiplini kadınlar Super-G yarışı ise müthiş bir finale sahne oldu. Avusturyalı rakibi Anna Veith’ın saniyenin binde biri farkla önünde bitişe ulaşan Çek sporcu Ester Ledecka, 1.21.11’lik derecesiyle kariyerinin ilk olimpiyat altınına kavuştu. Öte yandan erkekler artistik puz pateninde Japon Yuzuru Hanyu, toplamda 317,85 puanla birinciliği elde ederek Soçi 2014’ten sonra üst üste 2. kez altın madalya kazanarak 1952’den bu yana bunu başaran ilk erkek sporcu oldu.

‘Tinder’ çılgınlığı

Sporcuların 2018 PyeongChang Kış Oyunları’nda mücadelesi tüm hızıyla sürerken, ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Çöpçatanlık uygulaması Tinder’da profil oluşturan olimpik sporcular, olimpiyat köyünde diğer sporcularla iletişim kurarak flört ediyor. Profillerinde müsabaka sırasında ve antrenmanda çekilmiş fotoğraflarıyla beraber günlük yaşantılarından da kareler paylaşan sporcular, hayatları hakkında ufak bilgilere de sayfalarında yer veriyor. Uygulamayı şimdiye kadar 42 sporcunun kullandığı, sayının gün geçtikçe arttığı belirtildi.

Nasıl kullanılıyor?

Tinder cep telefonlarında lokasyon bazlı çalışıyor ve belirli bir mesafe içindeki kullanıcıları birbirleriyle eşleştiriyor. Uygulama, kullanıcılarını yakınlık, cinsiyet ve yaş gibi kriter filtrelerinden geçirerek arattırabiliyor.

Kullanıcı arama sonuçlarındaki fotoğraflara bakarak alt kısımdaki kalp işaretini ya da çarpı işaretini tıklayarak beğendiği kullanıcı ile iletişim kurma imkânı yakalarken, beğenmediği kullanıcıyı da rahat bir şekilde pas geçebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler