New York Post'un ‘ülkesiz takım' nitelemesi sosyal medyada tepki çekti

PyeongChang'daki Kış Olimpiyat Oyunları'nda Almanya'yı yenerek 26 yıl sonra ilk kez altın madalya kazanan Rus buz hokeyi oyuncularının zafer haberini ‘Ülkesiz takım hokeyde altın madalyaların sahibi oldu' başlığıyla veren New York Post gazetesi, sosyal medyada eleştirildi.

Yayınlanma: 26.02.2018 - 09:12
Abone Ol google-news



Birçok Twitter kullanıcısı, gazetenin haberine kızarak tepki gösterdi. Viktoriya Bogatıyreva adlı kullanıcı, "Ülkesiz takım (ABD) çeyrek finalde yenildi" diye yazdı.

vurdu adlı diğer bir kullanıcıysa, "Beyinsiz bir gazeteci bu makaleyi yazdı" ifadeleriyle tepki verdi.



Azam Pseun ise, "Haha, ABD ateşler içinde" ifadelerini kullandı.

?Sputnik'in haberine göre vladmonreal adlı kullanıcı, "Rusya bayraksız, ABD takımsız" diye yazarken, NBiryaltsev ile tepkisini "Madalyasız takım" ifadeleriyle gösterdi.

?"O kadar acınacak haldesiniz, Rus sporcuların takımı kazandı, dolayısıyla onların bir ülkesi var ve onun Rusya olduğunu biliyorsunuz, fakat ihtiyaç duyduğunuz tek şey, aptalca ve iğrenç bir başlık" ifadeleriyse Alexa S adlı kullanıcıdan geldi.

?Rusya'da, sporcular için devletin desteklediği bir doping programı uygulandığına ilişkin suçlamalar nedeniyle Güney Kore'nin PyeongChang kentindeki Kış Olimpiyat Oyunları müsabakalarına tarafsız olarak katılan Rus buz hokeyi oyuncuları, Almanya'yı uzatmalarda gelen altın golle 4-3 yendi. Böylece Rus sporcular kış olimpiyat oyunlarında 26 yıl sonra ilk defa buz hokeyinde altın madalya kazanmış oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler