29 yaşında başladığı buz pateninde şampiyon oldu

Buz Pateni Federasyonu tarafından hakkında soruşturma başlatılan Naz Arıcı, "Kazandığım başarılar ve Ankara'da yaşanan katliamda terörü kınamam suç sayılmış" diyor.

Yayınlanma: 02.04.2018 - 15:53
Abone Ol google-news

Yetişkinler artistik buz patenine başlayan elektrik-elektronik mühendisi Naz Arıcı, 2015- 2016 yıllarında Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon olarak altın madalya kazandı.

Arıcı, Haydar Ali Çelebi'nin sorularını yanıtladı:

Buz pateni sporuna nasıl başladınız?

 1982 yılında Ankara'da doğdum asıl mesleğim elektrik-elektronik mühendisliğidir. 2011 yılında başladığım buz pateni vazgeçilmez hale geldi. 2015 yılında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Yetişkinler Buz Pateni Yarışması’nda (International Adult Figure Skating Competition) katıldım ve şampiyon oldum bu başarı sayesinde ülkemizde yetişkinler kategorisi açıldı. 

Kanada’daki yarışmaya katılma aşamasında zorluklar yaşadınız mı?

Katılım için sözlü onay aldığım ve başvurusunu kendim yaptığım yarışmaya maddi bütçe yetersizliğinden dolayı federasyon tarafından gönderilemeyeceğim ortaya çıktı. Dolayısıyla sponsor arayışına girmek zorunda kaldım.

Bu zorlu süreçte destek verenler de oldu.

 Bütün bu sıkıntılar yaşanırken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beni ve antrenörümü arayarak başarılarımdan dolayı tebrik etti. İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile bağjlantı kurarak beni ve antrenörümü Kanada’ya göndereceğini söyledi. Daha sonrasında beni İstanbul’a yerleştirerek kamp yapmamı sağladı.

 Şampiyonluktan sonra daha sıkı çalışmam gerektiğine karar verdim. İşimden ayrıldım ve kendini tamamen bu spora adadım. Tam bu sırada Ankara’daki buz pisti kapanınca buz pateni çalışmaya Erzurum’a gittim. Daha sonrasında Yetişkinler Türkiye Şampiyonasında da altın madalya kazandım. Son olarak da Kanada’da yapılan ‘2016 Vancouver ISU Uluslararası Yetişkinler Buz Pateni Yarışması’na (2016 Vancouver ISU International Adult Figure Skating Competition) katılarak altın madalyanın sahibi oldum.

 Sarıyer Belediyesi’nin sponsorluğunda ata sporu buz pateni olan Kanada’da Türkiye’yi birinciliğe taşıdım. “Altın madalya aldıktan sonra bana destek olanların hepsi beni ve antrenörümü arayıp kutladı. Spor hayatımda en duygulu başarı bu oldu.

Bu kadar kısa sürede bu başarıyı elde etmesinin sırrı nedir?

Antrenörüm Timuçin Özbükücü ile sıkı ve disiplinli bir şekilde çalışıyoruz. Kendisi artistik buz pateni branşında uluslararası alanda teknik uzman. Aynı zamanda milli takım antrenörü, teknik kurul üyesi ve uluslararası buz hokeyi federasyonu başhakemi. Senelerini buz patenine vermiş, deneyimli bir hoca ve bu spora gönülden bağlı. Timuçin Hocam aslında endüstri mühendisi. Dolayısıyla fizik ve geometri kurallarından oluşan bir antrenman dili geliştirdik. Bu sporda bu kadar kısa sürede ilerlememi bu dile bağlıyorum.

 

Önümüzdeki dönemde tekrar katılacağın yeni bir yarışma var mı?

2018 mayısında uluslararası buz pateni yarışması olacak. Podyum için gidiyorum. Amacım madalya almak. Şu an beni ve hocamı Yenimahalle Belediyesi yolluyor. Çünkü Buz Pateni Fedarasyonu maddi durumu neden göstererek beni milli yapmamaya karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler