Roland Garros'ta üzücü ayrılık

Fransa Açık'ta çeyrek finale yükselmek için Maria Sharapova ile karşı karşıya gelecek olan Serena Williams, maç öncesi kolundaki kas ağrılarını gerekçe göstererek turnuvadan çekildi.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 14:50
Abone Ol google-news

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta tek kadınların 28 numaralı seribaşı Maria Sharapova, sakatlanan Serena Williams'ın maça çıkmama kararı almasıyla çeyrek finale yükseldi.

Serena Williams maça bir saatten az süre kalmışken maçtan çekilerek hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Tribünden ekran başındakilere kadar bir çok insan heyecanla bu maçı bekliyordu. Williams çekilmesinin sebebi olarak iki gün önce başlayan sakatlığını gösterdi.

Sharapova’nın açıklaması: "Serena’ya yapacağım maçı dört gözle bekliyordum, çekilmek zorunda kaldığını duyunca büyük hayal kırıklığına uğradım. Umarım çabuk iyileşir ve yarışa geri döner." 

Serena Williams: "Bu benim için çok zor oldu çünkü Maria’yla oynamayı seviyorum. Bu her zaman heyecanla beklediğim bir maç." 

25 yaşında ilk çocuğunu doğurduktan sonra iki büyük turnuva kazanan Kim Clijsters: "Serena’da bu sakatlığın ilk kez olması ilgimi çekti. Çocuk doğurduktan sonra yeni ağrılar olur. Benim geri dönmem yaklaşık 9-10 ay sürmüştü. Serena’nın çiftlerde oynaması beni şaşırtmıştı." 

Serena Williams 2017’deki Avustralya Açık turnuvasını kazandıktan sonra ilk kez bir büyük turnuvaya katılmıştı. Wimbledon’a hazır olup olmayacağı bir merak konusu olan Williams:" Yarın MR çektireceğim. Burada kalıp bulabildiğim bütün uzmanlarla görüşeceğim. Kesin sonuçları almadan bir şey diyemem." 

Williams, cumartesi günü Julia Görges’i yendikten sonra yaptığı basın toplantısında sakatlığından bahsetmemişti. Çabuk çıkması gerektiğini söylediğinde bir problem olup olmadığını soran basın mensuplarına “Hayır, yalnızca bebeğimin yanına gitmem gerekiyor. Bebeğim hala uyanık, eve gitmem lazım” cevabını vermişti.

Pazartesi günkü basın toplantısındaysa “(sakatlığı) ilk olarak Görges’le yaptığım maçtan sonra hissettim. Canım çok acıyordu ama ne olduğunu bilmiyordum. Ben buraya gelmeden önce yoktu.”

Tenisseverler, Roland Garros’u 3 kez kazanan Serena Williams ile 2 şampiyonluğu bulunan Maria Sharapova arasındaki 4. tur maçını heyecanla bekliyordu. Serena Williams, doğum yaptıktan sonra ilk kez bir grand slam turnuvasına katılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler