Toprakta zafer yine Nadal'ın

Roland Garros'ta 11. kez zafere ulaştı. Avusturyalı rakibine şans tanımadı.

Yayınlanma: 10.06.2018 - 18:55
Abone Ol google-news

 


Toprak kortun efendisi Rafael Nadal, ismini tarihe bir kez daha altın harflerle yazdırdı. Fransa Açık finalinde Avusturyalı Dominic Thiem’i 6-4, 6-3 ve 6-2’lik setlerle 3-0 yenip şampiyon olan İspanyol raket, 11. Roland Garros zaferine ulaştı. Nadal, Avustralya Açık’ta 11 kez şampiyon olan kadın tenisçi Margaret Court’un rekorunu egale etti. 1973’ten beri aynı Grand Slam’de 11 şampiyonluğa sahip olarak rekoru elinde bulunduran Avustralyalı Court’un başarısına ulaşan Nadal, kariyerinin zirvesine çıktı.
Thiem Fransız kaldı!
Bu yıl toprak kortta Monte Carlo’da Thiem’i 6-0 ve 6-2’yle geçen Nadal, Avusturyalı rakibine daha sonra Madrid’de 7-5 ve 6-3’le mağlup olmuştu. Toplamda 10 kez karşılaşan iki yıldızdan Nadal’ın Thiem’e karşı büyük üstünlüğü bulunuyor. Özellikle Fransa’da rakibine şans tanımayan İspanyol raket; Thiem’i Paris’te 3, Monte Carlo’da 2, Madrid ve Barcelona’da 1’er kez yendi. Avusturyalı Thiem ise Nadal’ı Madrid, Roma ve Buenos Aires’te 1’er kez geçti. Bu arada İspanyol raket, Fransa Açık’ta çıktığı 11 final maçını da kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
16 bin TL’ye bilet
Nefesleri kesen mücadeleyi 15 bin 166 kişi, Philippe Chatrier Kortu’nda canlı olarak izledi. Taraftar alanlarına kurulan dev ekranlarda binlerce tenissever, tarihi finale tanıklık etti. Büyük ilgi gören final biletleri günler öncesinden tükendi. 1.600 TL olan final biletleri, maça saatler kala karaborsaya düştü. Son dakika bilet almak isteyenler, Nadal - Thiem mücadelesi için 10 kat fazla para ödedi. Final biletlerinin 16 bin TL’ye alıcı bulduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler