0.7 saniye farkla zirveye

Dünya Ralli Şampiyonası’nda İtalya Rallisi muhteşem bir Neuville-Ogier çekişmesine sahne oldu.

Yayınlanma: 11.06.2018 - 11:58
0.7 saniye farkla zirveye
Abone Ol google-news

Dünyanın en çok izlenen motor sporları organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda İtalya Rallisi muhteşem bir Neuville-Ogier çekişmesine sahne oldu. Son ana kadar heyecanın sürdüğü yarıştan 0.7 saniye farkla Thierry Neuville galip çıktı. Liderliğini sürdüren Belçikalı pilot, ikinci sıradaki son şampiyon Sebastien Ogier ile farkı 27’ye çıkardı.
Dünya Ralli Şampiyonası’nın 7. ayağı olan İtalya Rallisi muhteşem bir rekabete sahne oldu. Uzun süre yarışı ikinci sırada götüren Belçikalı pilot Thierry Neuville, son etaptaki performansıyla son 5 yılın şampiyonu Sebastien Ogier’i geçti ve 0.7 saniye farkla İtalya Rallisi’ni kazanan isim oldu. Yarışı 3 saat 29 dakika 18.7 saniyede tamamlayan Red Bull sporcusu sezonun üçüncü, kariyerinin ise dokuzuncu ralli zaferini elde etti. Neuville ve Ogier’in ardından üçüncü sırayı ise Esapekka Lappi aldı.
Sardunya Rallisi’nin ardından Thierry Neuville puanını 149’a çıkartarak liderliğini sürdürdü ve en yakın takipçisi Ogier ile farkı 27’ye çıkardı.
Neuville, "Kazanmak için her şeyimizi ortaya koyduk ve az bir farkla yarışı lider bitirdik. Son etap öncesi bir karar vermemiz gerekiyordu. Kararımız da kazanmaya gitmek oldu. Güçlü bir şekilde inandık ve başardık" açıklamasını yaparken Ogier de, "Ortada panik olacak bir durum yok. Önümüzde daha birçok yarış var" dedi.
Dünya Ralli Şampiyonası’nın sekizinci ayağı 26-29 Temmuz tarihlerinde Finlandiya’da gerçekleştirilecek. Büyük heyecan bu sene Türkiye’de de yaşanacak. Dünyanın en iyi ralli pilotları, 7 yıllık bir aranın ardından Türkiye’ye dönecek, Finlandiya ve Almanya’daki yarışların ardından 13-16 Eylül tarihleri arasında Marmaris’te motor sporları tutkunlarına inanılmaz anlar yaşatacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler