Dijital tehlike çevrimiçi

Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu’nca yapılan “Çocukların Dijital Dünya ile İlişkisi” araştırmasının sonuçları Işık Üniversitesi Maslak Yerleşkesi’nde açıklandı. 3 ayda bir yüz yüze yapılan araştırma, 15 kentte 537 ebeveyn ve 1 - 17 yaş arası 802 çocukla gerçekleştirildi. Buna göre çocuklar, kendilerine ya da başka birine ait akıllı telefon, tablet veya bilgisayarda günde 2.7 saatlerini internette harcıyor.

Yayınlanma: 24.11.2018 - 11:12
Abone Ol google-news

Çocukların yüzde 18’inin internette hiç vakit geçirmediği, ebeveynlerin yüzde 60’ının çocuklarının internete girişine sınırlama getirdiği ve ortalama 2 saat 11 dakika kullanmalarına izin verdiği belirtildi. Çocuğu internette vakit geçiren ebeveynlerin yalnızca yüzde 8’inin sakıncalı sitelere karşı program / uygulama kullandığı belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi: “Yüzde 14’ü korunma programı kullanıp kullanmadığının farkında değil. Çocukların yüzde 78’i sakıncalı sitelere karşı korunmuyor. Çocukların yüzde 17’si ebeveynlerinin sınırlamalarından rahatsız olurken yüzde 33’ü uygulanan sınırlamaların farkında değil.”

GÜVENLİK KAYGISI YOK

Sosyal medya hesabı olan çocukların yüzde 26’sının profilinin herkese açık ve yüzde 40’ının özel hayatlarıyla ilgili paylaşım yaptığı belirtilerek “Ebeveynlerin de yüzde 22’sinin profilleri herkese açık ve yüzde 48’i hesaplarında çocuklarıyla ilgili paylaşımlar yaptığını belirtiyor. Bu paylaşımları yaparken güvenlik kaygısı yaşayanların oranı sadece yüzde 12. Ebeveynlerin yüzde 61’i herhangi bir güvenlik kaygısı taşımıyor” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler