Dink cinayetinde sıra, emri verenleri bulmakta

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden 9 yıl geçtikten sonra ortaya çıkan görüntülerin büyük önem taşıdığını belirterek“Şimdi, bu organizasyon kimlere uzanıyor? Emri veren kim ya da kimler? Bunların araştırılması gerekiyor. Şu açık, ortada bir organizasyon var” dedi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 21:52
Abone Ol google-news

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinden 9 yıl sonra cinayete dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Cinayetten bir gün önce ve cinayet günü Agos’un önünde keşif yapan Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin yeni görüntüleri soruşturma dosyasına konuldu. Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, “Dosyada var olan görüntülerde, yıllardır bizim ‘bu şahısları araştırın’ diye ısrar ettiğimiz şahıslara ilişkin yapılan çalışmalar vardı. HTS kayıtları ile görüntüler eşleştirilince, bu sonuç ortaya çıktı” dedi.

İşte Hrant Dink cinayetine jandarma katkısının görüntüleri

Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmanın çok önemli bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Bakırcıoğlu, “Yeni birçok bilgiye ulaşılabilir. Trabzon ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlileri cinayet için organize oldu. Trabzon Jandarma görevlileri, 2006 yılı Ağustos ayında İstanbul’a gelip keşif yaptı. İstanbul Jandarma ile haberleştiler. Dink’in evinin orada yapılan keşfe dair bilgiler dosyada vardı. Ogün Samast’a cinayet günü İstanbul İl Jandarma görevlilerinin nezaret ettiğine dair bilgiler de dosyadaydı. HTS kayıtları yıllar sonra incelendi ve ortaya bu görüntüler çıktı. Şimdi, bu organizasyon kimlere uzanıyor? Emri veren kim ya da kimler? Cinayet kararı hangi süreçlerden geçti? Dink cinayeti kararını veren kişilere ulaşılması büyük önem taşıyor. Jandarma görevlilerine yönelik operasyon çok önemli ancak soruşturma henüz tamamlanmış değil” diye konuştu. Dink cinayetinin jandarma ayağına yönelik operasyonda 14 kişinin tutuklandığını anımsatan Bakırcıoğlu, “Cinayetin her boyutunun, her olasılığının soruşturulması lazım. Şu açık, ortada bir organizasyon var” dedi.

Öldürüldüğü yerdeler

Görüntülerde, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli olan Emre Cingöz, cinayetten bir gün önce ve cinayet günü keşif yaparken görülüyor. İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan 3 rütbeli de olay yerinde görülüyor. Trabzon’da görev başında olmaları gerekirken Dink’in öldürüldüğü yerde, Ogün Samast’ın Dink’i vururken yakalandığı güvenlik kameralarına yakalanıyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler