Dink davasında yeni mahkeme başkanı göreve başladı

İstanbul 14. Mahkemesi heyetinin tamamen HSK kararıyla değişmesi üzerine mahkemenin yeni başkanı Emre Efe Şimşek görevine başladı.

Yayınlanma: 25.09.2018 - 22:17
Abone Ol google-news

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin 7’si tutuklu 85 sanığın yargılanmasına dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme başkanı Emre Efe Şimşek, yapılan heyet değişikliği sebebiyle tanıkların bir dahaki celse dinlenmesine karar verdi. Dün görülen celsede ise sadece tahliye taleplerine ilişkin beyanlar alındı.

Tutuklu sanıkların Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldıkları duruşmada ev hapsi şartıyla tahliye edilen dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı sanık Albay Ali Öz sağlık sorunları, market alışverişi için başkalarına ihtiyaç duyması gibi nedenlerle ev hapsinin kaldırılmasını istedi. Tutuklu sanıklardan Ercan Gün, beyanında 27 aydır hiçbir delil olmadan tutuklu olduğunu belirterek “Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yaptığım haber nedeniyle tutukluyum. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden (TGC) ödül alan bir haber. Bu haber ile örgütün bağlantısını sağlayacak tek bir delil yok. Mutlak adalete inanan bir insanım. Adalet bugün olursa bugün, olmazsa öte tarafta” dedi.
Tutuklu sanık dönemin Trabzon Emniyet Müdürü ve İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ise Hrant Dink cinayetiyle ilgili kendisine gelen bilgiyi aynı gün İstanbul ve Ankara’daki yetkililere bildirdiğini söyledi. Cinayetten altı ay sonra Trabzon Jandarmasının aynı istihbaratı aldığını belirten Akyürek, “O dönem bu bilgiyi kimse ile paylaşmıyorlar. Cinayetin ardından bir rapor hazırlayarak, paylaşıyorlar. İstanbul Emniyeti’nin görev ve sorumluluğu da bana yükleniyor. Cinayetten üç ay önce istihbarat daire başkanı olarak cinayetin önlenmesine dair dosyada yer alan resmi yazılar bana aittir. Hrant Dink’e sözlü ve fiili saldırılar olduğu dönemde onu korumak için hiçbir şey yapmayan İstanbul Emniyeti’nin sorumlularının bir kısmı tutuksuz, bazısı da davada tanık. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler