‘Direnen mekân’da belgesel çekmek

Documentarist, Floransa’da düzenlenen Festival dei Popoli ile birlikte “direnen mekân” temalı bir yaratıcı belgesel geliştirme atölyesi düzenliyor.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 14:55
Abone Ol google-news

Documentarist, Floransa’da düzenlenen Festival dei Popoli ile birlikte “direnen mekân” temalı bir yaratıcı belgesel geliştirme atölyesi düzenliyor. 2-4 Mayıs ve 7-9 Haziran 2014 tarihlerinde iki aşamalı olarak gerçekleşecek olan atölyede, yaşadığımız mekânlara sahip çıkma, onları yaşatma ve koruma mücadelesini konu alan fikirlerin, çekime hazır birer yaratıcı belgesel projesine dönüştürülmesi amaçlanıyor. “Daha iyi bir mekân arayışını filme çekmek” ana fikrinden yola çıkarak düzenlenen atölyeye 13 Nisan 2014 tarihine kadar başvurulabilir. Eğitmenlerce değerlendirilecek başvurular arasından, yaratıcı belgesel olma potansiyeline sahip Türkiye’den 6, İtalya’dan 6 olmak üzere toplam 12 proje atölyeye katılmaya hak kazanacak.
Türkiye’nin genç festivali Documentarist ile İtalya’nın en eski festivali Festival dei Popoli’nin Tandem Kültür Yöneticileri Değişim Programı kapsamında ortaklaşa gerçekleştirdiği “Genius Voci – Direnen Mekân” başlıklı iki aşamalı atölye, bu olgudan hareketle bahsedilen tema etrafında üretilecek belgesellere fikir aşamasında destek olmayı hedefliyor. www.documentarist.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler