Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde tabela operasyonu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binasındaki Kürtçe ve Türkçe tabelalar sabah söküldü. Tabelanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kente yaptığı ziyaret sırasında sökülmesi dikkat çekerken, belediye yetkilileri tabelanın yenilenerek pazartesi günü asılacağını söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2016 - 11:56
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Türkçe ve Kürtçe talebası söküldü.  Tabelayı söken işçilerin aceleci tavırları dikkat çekerken,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kente gerçekleştirdiği ziyaret sırasında sökülmesi dikkat çekti. Tabelanın sökülmesi Diyarbakır’da büyük tepki çekerken, belediye yetkilileri tabelanın yenilenerek Türkçe ve Kürtçe olarak bir hafta içinde yeniden asılacağını, tabelada Diyarbakır’ın tarihi, turistik mekanların sembollerine de yer verileceğini söyledi. 

Diyadın'de tabela kriz yaratmıştı 

Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ne atanan kayyım, göreve başladığı gün  belediye binasında bulunan Kürtçe tabela sökülmüş, kamuyonun tepkisi ve İçişleri Bakanı Soylu’nun talimatı üzerine  tabela yeniden asılmıştı.  

Kışanak ve Anlı tutuklanınca kayyım atanmıştı 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 30 Ekim’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından “terör örgütüne üye olma”  suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kışanak ve Anlı’nın yerine, Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla kayyım olarak atanmıştı.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kürtçe tabelası yaklaşık 3 yıl önce  Osman Baydemir’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde asılmıştı.  

Gül’ün ziyaretinde Kürtçe pankart krizi yaşanmıştı 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 30 ve 31 Aralık 2010’da  iki gün Diyarbakır ziyaretinde de Kürtçe krizi yaşanmıştı.  Gül’ün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti nedeniyle makam girişine asılan  Türkçe ve Kürtçe “Sayın Cumhurbaşkanımız, kentimize hoş geldiniz” yazılı pankart kaldırılmış, aynı yerdeki elektronik panoda yer alan aynı yazı da ekrandan silinmişti.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler