Doktor! Ben domuz gribi mi oldum?

Günlerdir geçmeyen halsizlik, öksürük, arada ateş ve gazeteden pek çok arkadaşın peş peşe hastalanması üzerine, ben de hastanenin yolunu tuttum.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 22:29
Abone Ol google-news

Günlerdir geçmeyen halsizlik, derinden gelen öksürük, arada ateş ve gazeteden pek çok arkadaşın peşpeşe hastalanması üzerine, ben de hastanenin yolunu tuttum. İstanbul’un en yeni özel hastanelerinden birinin, son derece lüks odasında kadın doktor “Neyiniz var?” diye sordu.

“Doktor hanım, 7-8 gündür halsizlik var, öksürük de var, bir de terleme var. Hiç bu kadar uzun hastalık olmazdı. Acaba ben domuz gribi mi oldum?” dedim.

Buzlu bir kokteyl gibi

Karşımda Cem Yılmaz olsa sulu bir tavırla, “Domuz olduğunuz belli de, grip olup olmadığınızı testle anlayacağız” diyebilirdi ama kadın doktor ciddiyetle, “Önce muayene edelim” demekle yetindi.

Muayene temiz çıkınca, “Bir de kan testi yapalım, test sonucunu beklerken de, serum verelim size, ağrı kesici ve ateş düşürücü. İçinde vitamin de var, yararı olur” diye ekledi. Buzlu bir kokteylden söz edermiş gibiydi ve sonra da acile gönderdi.

Acilde, test için kanı aldılar ve serumu bağladılar. Önce küçük bir poşet, sonra daha büyük bir poşet.

Bu arada kan testi sonucu da geldi. Anlamadığım birtakım rakamlar. Ama her şey normal...

“Doktor Hanım, acaba hangi tür grip virüsü var?” diyecek oldum.

“Ona bakmıyoruz” dedi ve ekledi: “Virüsün tipini araştırmak için başka bir test gerekiyor. Bu da pahalı, beş altı yüz lira tutuyor. Zaten gerek de yok.”

Sonra da, reçeteyi uzattı: Bir ağrı kesici, bir anti allerji ilacı, bir burun spreyi ve bir de C vitamini. Dinlenme ve bol sıvı tembih etti.

Paralelcilik yapmayın

Doktorların kendi aralarında kullandıkları deyimler vardır. “Gribin iyisi yedi günde, kötüsü bir haftada geçer” derler.

Bizimki de o hesap, iki gün yattıktan sonra vücut toparladı kendini.

Ama ben domuz gribi miyim değil miyim, hâlâ öğrenemedim.

Gripten insanlar öldükçe ve kayıplar yükseldikçe, Sağlık Bakanımız, “Hiç merak etmeyin, salgın yok; ölenler, başka hastalıklardan ölüyor” deyip duruyor biliyorsunuz. (Bu ülkenin bakanlarının âdetidir, eskiden de “çayda kanser yok” diye diye çay içerlerdi, sonra kanser patladı.)

Bakanın bu sözlerine güvenip rahat edin. Ülkede grip mrip yok. “İlle grip var” diyerek paralelcilik yapmayın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon