Dönüşte de aynı koltuk numarası çıldırttı

THY'nin Amsterdam'da düşen uçağında yaralanan Mustafa Mermer, İstanbul yolunda şok yaşadı. Hollanda'dan dönüşteki koltuk numarasının düşen uçaktaki koltuk numarasıyla aynı olması, yaralı yolcunun psikolojisini bozdu.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 08:47
Abone Ol google-news

Türk Hava Yolları’nın Amsterdam’da düşen "Tekirdağ" isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağında yaralananlardan Mustafa Mermer'i İstanbul'da yakınları karşıladı.

THY’nin TK-1954 tarifeli seferiyle Boieng 737-800 tipi "İskenderun" adlı yolcu uçağıyla Amsterdam’dan gelen kazazedelerden Mustafa Mermer’in Türkiye’ye dönüşte başına ilginç bir olay geldiği ortaya çıktı.

Dönüş için "İskenderun" adlı uçağa bindiğinde koltuk numarasının düşen uçaktaki koltuk numarası ile aynı olduğunu fark eden yaralı Mustafa Mermer durumu uçağın kabin görevlilerine bildirdi.

Düşen "Tekirdağ" adlı uçakta 27-C no’lu koltukta kazayı yaşayan Mermer’in, "İskenderun" uçağında da 27-C no’lu koltuğun kendisine verilmesinin nedenini öğrenmek istedi.

Kabin görevlileri bunun bir tesadüf olabileceğini ve başka bir numaradaki koltuğa alabileceklerini söylemeleri üzerine yaralı Mermer 15-C no’lu koltuğa geçerek, İstanbul’a kadar bu koltukta geldİ.
 

Kaza sırasında yaşadıklarını anlattı

"Ben devamlı seyahat ediyorum. Olayın olduğu ana kadar normalin üstünde seyahat ettik. Çok rahat gittik, hiçbir problem yoktu. Son ikaz ışıkları yandı 'kemerlerinizi bağlayın' diye diye anons geldi. Daha sonra uçak çok ani hareket etti. Alabora oldu. Ben de kuyruktaydım. Zannedersem kuyruk parçalanınca ben de savruldum. Çünkü ben arazinin ortasında olduğum zaman kimse henüz dışarı çıkmamıştı.

O anda uçak acayip sallanarak dengemiz kayboldu. Benim yanımda biri vardı ve çık korkunç bir çığlık attı. Ben kendime geldiğimde uçağı karşımda parçalanmış olarak gördüm. O anda rüya gördüğümü zannettim ve uçağın düştüğüne ihtimal vermedim. Daha sonra helikopterler ve çok kısa zamanda Hollanda ambulansları hepsi gelince o anda artık uçağın düştüğünü anladım. Ben ambulansın sesini duyunca kendime geldim. İstanbul'a dönüşte de aynı koltuk numarasını verdiler daha sonra değiştirdiler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler