Dünya Kupası olaylı başladı

Dünya Kupası karşıtı göstericiler Sao Paulo’da Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan açılış maçı öncesi Arena Corinthians Stadı çevresinde güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Yayınlanma: 12.06.2014 - 20:52
Abone Ol google-news

Brezilya’da Dünya Kupası olaylı başladı. Organizasyon için harcanan bütçeyi yüksek bulan Dünya Kupası karşıtı göstericiler Sao Paulo’da Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan açılış maçı öncesi Arena Corinthians Stadı çevresinde güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Slogan atan gruba müdahale eden polis göstericileri stada yaklaştırmadı. Biber gazıyla grubu dağıtan güvenlik güçleri kalkanlarla göstericilerin stat çevresine ulaşmasına izin vermedi. Öte yandan Rio de Janeiro kentindeki iki havaalanında çalışanlar bir günlük grev yapacaklarını duyurdu. Dünya Kupası arifesinde, uluslararası uçuşların yapıldığı ve organizasyon boyunca ülkede en yoğun havaalanlarından olması beklenen Galeao ile iç hat uçuşlarının yapıldığı Santos Dumont havaalanında check-in ve bagaj görevlileri ile bakım ekipleri iş bırakacak. Çalışanların maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle aldığı 24 saatlik grev kararının, etkinlik için dünyanın değişik yerlerinden gelen turistleri ve hava ulaşımını zora sokacağı tahmin ediliyor.

Dünya Kupası karşıtlarına polis müdahalesi - VİDEO

DÜNYA KUPASI AÇILIŞ TÖRENİNE YILDIZLAR DAMGA VURDU... TIKLAYIN

Sao Paulo’da ise metro işçileri, daha önce yapacaklarını açıkladıkları greve geçici bir süre ara verme kararı almıştı. Metro İşçileri Sendikası Başkanı Altino Prazeres, organizasyon arifesinde beklemenin daha doğru olacağını karar verdiklerini belirtti ancak greve yeniden başlamaları ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. İş mahkemesi, Sao Paulo’daki grevin dört günlük bölümü için işçilerin üye olduğu Metro Çalışanları Sendikası’na 175 bin dolar para cezası kesmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler