Dünya liderlerinin toplantısında MİT TIR'ları soruldu

Cumhuriyetin MİT TIR'larıyla ilgili yaptığı haberi Türkiye'nin ardından Dünya gündemine bomba gibi düştü.

Yayınlanma: 02.06.2015 - 16:59
Abone Ol google-news

Paris'te IŞİD'e karşı mücadele için düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Gazetesi'nin MİT TIR'ları haberi damga vurdu. Toplantıya katılan liderlere MİT TIR'ları soruldu.

Paris'te IŞİD'e karşı daha etkili mücadele etmek için Türkiyeninde aralarında bulunduğu 25 ülke liderleri toplantı yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ABD'nin heyet sorumlusu Blinken Antoni ve Irak Başbakan'ı Haydar el Abadi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Fransız Canal Plus televizyonundan gazeteci Laurent Richard'ın Cumhuriyet Gazetesi'nde Can Dündar imzasıyla yayınlanan MİT TIR'larıyla ilgili yaptığı haberi örnek göstererek, "Türkiye Hükümet'inden IŞİD'e silah gönderiliyor ne diyeceksiniz" diye soru yöneltilince dünyanın çeşitli ülke gazetecilerinin katıldığı yaklaşık 350 kişilik basın mensupları bir anda şoke oldu.

MİT TIR'ları sorusuna önce Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, kısa olarak konunun ciddi olduğunu konuyla ilgili Türk yetkilileriyle görüşüldüğünü söyledi. ABD'nin Fransa Dışişleri sözcüsü ve heyet üyesi Blinken Antoni ise soruya cevap vermekten kaçınarak 'sahte din' IŞİD'le mücadele kararlı olduklarını ifade etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon