Arınç'ın 'Kadın sokakta kahkaha atmayacak' açıklaması dış basında

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak" şeklindeki sözleri dünya medyasında büyük yankı buldu.

Yayınlanma: 30.07.2014 - 14:06
Abone Ol google-news

İşte Bülent Arınç'ın sözlerinin dünyada böyle karşıladı;

The Guardian: The Guardian haberi, "Türk başbakan yardımcısı kadınlar kahkaha atmasın diyor" başlığıyla verdi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Aynı zamanda pembe TV dizileri ve cep telefonlarını da hedef alan Bülent Arınç'ın cinsel ayrımcılık içeren atıp tutmaları kızgınlıkla karşılandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardaki AKP'si, Türkiye'nin Mustafa kemal Atatürk tarafından kurulan laik cumhuriyete dayalı din ve devlet işlerini katı bir şekilde biribirinden ayıran yapısını kemirmekle suçlanıyor."

The Independent: The Independent gazetesi, Türkiye'nin tarihinden beri kadın hakları konusunda komşularından daha ilerici olduğunu ama son zamanlarda görülen  değişimler ve maaşlar arasındaki uçurumlar, çocuk gelinler, töre cinayetleri ve aile içi şiddet gibi sorunların ülkenin geriye gitmeye başladığına dair endişelere neden olduğunu yazdı.

Gazete, kürtajın 10 haftaya kadar serbest olmasına karşın, Başbakan'ın buna karşı olduğunu söyleyip kısıtlayıcı yasa çıkarmaktan söz ettiğini de hatırlattı.

The Mirror: The Mirror haberinde Arınç'ın sözlerinin, "sosyal medya sitelerinde geniş ölçüde alaya alındığını" yazdı.

Gazete, kadınların Twitter'da Arınç'ın sözleriyle dalga geçtiklerini belirtti.

The Times: The Times gazetesi haberi, "Bu bir şaka değil: Türk lider kadınlara gülmeyin dedi" başlığıyla veriyor.

The Times, Başbakan Yardımcısı'nın kadınların herkesin içinde kahkaha atmaması ve telefonda fazla vakit harcadıkları gerekçesiyle azarlamasının öfkeye neden olduğunu yazdı.

Gazete, Bülent Arınç'ın bu sözlerine tepki veren yüzlerce Türk kadınınının sosyal medyada gülerken çekilmiş fotoğraflarını paylaştıklarını belirtti.

BBC: İngiliz yayın kurumu BBC, haberi "Türkiye'de kadınlar gülüyor" başlığıyla duyurdu.

Haberde, Arınç'ın sözlerine tepki veren Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınların gülerken ya da gülümserken çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaştıklarını yazdı.

Haberle ilgili okuyucu yorumları arasında ise, "Bir sonraki adımları tatil yerlerindeki turistleri eğlendikleri için tutuklamak olacak" gibi yorumlar göze çarptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler