Sınır gücüne kaynak yok

Trump yönetiminin göçmen çocukları ailelerinden koparma politikaları dün New York’ta protesto edildi. ABD’de merkezlerde tutulan çocukların görüntülerine tepkiler ise sürüyor. Britanya, Kanada ve İran’ın yanı sıra Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko da görüntüler nedeniyle ABD’yi eleştirdi.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 21:46
Abone Ol google-news

ABD’de Başkan Donald Trump Meksika sınırında izlediği “sıfır hoşgörü” ve göçmen çocukların ailelerinden koparma politikasını yine savunurken beş eyaletten sınırda devriye için ulusal muhafız göndermeyecekleri çıkışı geldi. Trump önceki gün yaptığı konuşmada, “Çocukların ailelerinden ayrılmalarını istemiyorum ancak aileleri ülkeye kaçak girmeye çalışmaktan yargılayınca çocukları uzaklaştırmak zorundayız” dedi. “Liyakata dayalı sistem kurmak istediklerini” belirten Trump “yasal olarak başvuru yapan göçmenler yargılanmıyor” diyerek “yalancı ABD medyasını insan kaçakçılarına yardımcı olmakla” suçladı. ABD basınına yansıyan haberlere göre Cumhuriyetçi vekillerle önceki gün biraraya gelen Trump göçmen krizine bir çözüm bulunmasınının arkasında olduğunu söyledi, Cumhuriyetçi Parti’nin ABD Kongresi’nin her iki kanadındaki temsilcileri politikanın değiştirilmesi konusunda ayrı ayrı planlara sahip, ortak bir yol bulunamıyor.

‘Suç ortağı olmayacağız’

Colorado, New York, Virginia eyaletlerinin Demokrat valileri ile Maryland ve Massachusetts’in Cumhuriyetçi valileri ulusal muhafızlara asker göndermeyeceklerini açıkladı. New York Valisi Andrew Cuomo Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Bu insani trajediye suç ortağı olmayacağız. Federal hükümetin göçmen ailelere insanlık dışı davranışları nedeniyle New York sınıra ulusal muhafız göndermeyecek” mesajını paylaştı. Cuomo, Trump yönetimine dava açacaklarını da duyurdu. Maryland Valisi Larry Hogan “çocukların ailelerinden ayrılmaları politikasına son verilene kadar ulusal muhafız yollamayacaklarını” söyledi. Sınır eyaleti New Mexico’da bulunan dört kişilik helikopter ekibini de geri çağırdıklarını belirten Hogan “Güvenlik güçlerinin masum çocukları ailelerinden ayırmaya değil suçlulara odaklanması gerektiğine” dikkat çekti. Trump geçen nisanda ordunun yedek gücü ulusal muhafızları Meksika sınırının güvenliğini sağlamak amacıyla görevlendiren kararnameyi imzalamıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler