Pompeo'dan 'suikast şakası'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a 'seni hala öldürmeye çalışıyorum' dediği, Kim ve Pompeo'nun buna güldükleri öğrenildi.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 15:59
Abone Ol google-news

 
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Kuzey Kore lideri Kim ile Singapur'daki tarihi zirve öncesi yaptığı görüşmede Kuzey Kore liderine 'suikast şakası' yaptığı iddia edildi.

Pompeo, Singapur'da bu ay başında Trump-Kim arasında yapılan tarihi zirvenin altyapısını hazırlamak için henüz ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü olduğu nisan ayında Kuzey Kore'ye giderek gizlice Kim ile bir araya gelmişti.

Görüşme tuhaf karşılanmıştı zira Pompeo, Kuzey Kore'nin 'Kim'e suikast düzenlemeye çalışmakla' suçladığı CIA'in en üst düzey ismiydi.

Kuzey Kore'nin 2017'deki nükleer silah denemelerinin ardından Pompeo, Kuzey Kore'de 'zorla bir rejim değişikliğinin' lehinde açıklamalarda da bulunmuştu.

CIA Direktörü Mike Pompeo- Kuzey Kore lideri Kim Jong-un- ABD Başkanı Donald Trump

CNN'in aktardığına göre Pompeo, Temmuz 2017'deki bir konferanstaki konuşmasında "Kuzey Kore halkı eminim ki harika insanlar ve onun (Kim'in) gittiğini görmekten mutlu olacaklardır" demişti.

'POMPEO GERİ ADIM ATMADI'

Vanity Fair dergisinden Abigail Tracy'den Sputnik'in aktardığına göre Pompeo ve Kim'in nisandaki ilk görüşmesinde bu konu gündeme geldi.

Pompeo'nun çalışma arkadaşlarından birine dayandırılan iddiaya göre Kuzey Kore lideri görüşme sırasında 'hızlı bir şekilde' bu sözler nedeniyle Pompeo'ya meydan okudu.

Ancak Tracy "Pompeo geri adım atmadı. Eski çalışana göre CIA Direktörü, onu (Kim'i) hala öldürmeye çalıştığını söyledi. İkisi de güldüler" diye yazdı.

Pompeo daha sonra 'Kuzey Kore'de rejim değişikliğini savunmadığı' yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

United Press International (UPI) nisan ayındaki bir haberine göre Kim, Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından " İlk kez aynı türden cesaret sahibi biriyle görüştüm" demişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler