Ellerindeki belgelere rağmen oy kullanamadılar

Almanya’nın Münih kentinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmak üzere Fuar Merkezinde kurulan sandıklara gelen yurttaşlar ellerindeki belgelere rağmen oylarını kullanamadı.

Yayınlanma: 31.07.2014 - 16:20
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu’nun İnternet sitesinden daha önce bildirildiği gibi randevu alarak gelen yurttaşların çoğu, ellerindeki onaylı bilgisayar çıktılarına rağmen oylarını kullanamadılar. Sandık yetkilileri ellerindeki listeye göre, hareket etmek zorunda olduklarını söylerken vatandaşlar isyan etti.

54 yıl sonra ilk kez yurt dışında oy kullanabilme sevincini yaşayamadıklarını söyleyen yurttaşlar şunları söyledi:
Tayyar Kevioğlu: ”Benim bugün randevum yarına alınmış, peki yarın oy kullanacak olan vatandaşın randevusu bugüne alındıysa yarın gelirse oy kullanabilecek mi?”

İlhan İdeniz “120 kilometre uzaklıktaki Burghausen’dan ailecek geldik, şimdi ancak yarından sonraya oy kullanabileceğimi söylüyorlar. Bu bir skandaldır” dedi.

Muammer Görgülü “Biz 300 kilometre öteden oy kullanmaya geldik. Hayatımızda ilk kez oy kullanacaktık o da kursağımızda kaldı. Ben şimdi tekrar buraya gelip oyumu kullanamam”

Yurttaşları yatıştırmak için büyük çaba sarf eden Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş “Sorun merkez bilgisayar sisteminden kaynaklanmaktadır. Çoğu yurttaşımızın kilometrelerce uzaktan gelip oy kullanamaması biz çok üzmektedir, ama maalesef, burada elimizden bir şey gelmiyor. Sorunu, Yüksek Seçim Kurulu’na ilettik, çözüm bulunmasını umuyoruz” dedi.

Seçim sandıkların saklama kurulunda bulunan parti temsilcileri ise Yüksek Seçim Kurulu’na seslenerek randevu sisteminin derhal kaldırılarak, sandığa gen herkesin rahatça oy kullanmasının sağlamasını istediler.

Almanya’da kurulan yedi seçim merkezinden biri olan Münih’te Fuar Merkezi’nde C4 numaralı salonda kurulan 63 sandıkta 3 Ağustos tarihine kadar oy kullanılabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler