Halktan biriyle evlenmek için tahttan vazgeçti

Japon imparatorluk ailesinde Prenses Mako'nun ardından Prenses Ayako da soylu kökenleri olmayan biriyle evleneceğini açıkladı. Bu evliliğin gerçekleşmesi aynı zamanda prensesin unvanından feragat etmesi anlamına gelecek.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 13:30
Abone Ol google-news

Japonya hükümetine bağlı İmparatorluk Sarayı Ajansı, İmparator Akihito'nun kuzeni Prens Takamodo'nun üçüncü ve en küçük kızı Prenses Ayako'nun bir denizcilik şirketinde çalışan 32 yaşındaki Kei Moriya ile evleneceğini duyurdu.

Bir yıldan kısa süre önce tanışan çiftin 12 Ağustos'ta resmen nişanlanacağı ve 29 Ekim'de Tokyo'daki Meiji Jingu tapınağında evleneceği açıklandı.

 ANNESİ TANIŞTIRMIŞ

 Üniversitenin sosyal yardım bölümünden master derecesi olan Prenses Ayako'nun annesi Prenses Takamodo tarafından Moriya ile tanıştırıldığı da açıklamada yer aldı.

İNSANLIĞI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN AŞIK OLDULAR

Buna göre müstakbel damadın ailesini STK faaliyetleri kapsamında tanıyan Prenses Takamodo, küresel sosyal yardım faaliyetlerine katılmasına yardımcı olmak düşüncesiyle kızını Kei Moriya ile tanıştırdı.

 Ancak küresel refah ve yardım faaliyetlerinin ötesinde ortak yanları olduğunu fark eden iki genç, kitap okumak, seyahat etmek, kayak yapmak gibi tutkuları da paylaştı.

 1 MİLYON DOLARLIK ÇEYİZ

Japon imparatorluk kurallarına göre prenses, Moriya ile evlilik yemini edince imparatorluk ailesini terk etmek zorunda. Ama diğer yandan prensese 1 milyon dolara yakın ödeme yapılacak.

İLK EVLİLİK PLANI ASKIDA

 Geçen yıl İmparator Akihito'nun en büyük torunu ve Ayako'nun kuzeni Prenses Mako, avukat asistanı Kei Komoro ile evlilik planı yaptıklarını açıklamıştı.

 Ancak çift, şubat ayında yaptıkları açıklamayla evliliğe henüz hazır olmadıkları gerekçesiyle evliliği ertelediklerini duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler