Dünyaca ünlü markaya 'namaz takkesi' tepkisi

Dünyaca ünlü giyim markası Yves Saint Laurent, 2018 Kış koleksiyonunun tanıtımını yaptı. Sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafta, Kaia Gerber'in başındaki başlık Müslümanların tepkisine neden oldu.

Yayınlanma: 29.06.2018 - 17:02
Abone Ol google-news

Moda evi Yves Saint Laurent sosyal medya hesabından yeni sezona ait bir fotoğraf paylaştı. Ünlü top model Cindy Crawford’un kızı Kaia Gerber, boynuna taktığı çanta ile poz vermişti. David Sims’in hazırladığı koleksiyonda kampanyanın yıldızı yeni sezon çanta idi. Ancak, üzerinden 1 hafta geçtikten sonra fotoğraftaki bir detay Müslümanların tepkisine neden oldu. Hale Ceylan Barlas imzasıyla Sözcü'de yayınlanan habere göre; Kaia’nın başına taktığı şapkayı ‘Namaz Takkesi’ne benzetenler moda devine tepki gösterdi. Pek çok kişi markayı gerekli mecralara şikayet ettiklerini dile getirdi.

MODA DEVLERİNDEN TESETTÜR ATAĞI 

Son iki yıldır dünyaca ünlü markalar, muhafazakar koleksiyonları çıkarmaya başladı. İlk kez tesettür koleksiyonu çıkaran Dolce & Gabbana Ortadoğu’da satış rekorları kırdı ancak tepkileri üzerine ürünlerini geri çekmek zorunda kaldı.  Bu akıma geçtiğimiz sezon Gucci de eklendi.

Ortadoğu zenginlerinin dünya sosyetesinde daha çok boy göstermeleri, ünlü markaların koleksiyonlarında yer alan parçalara yüzbinlerce dolar harcamaları bunda oldukça etkili oldu. Gucci gibi Chanel, Armani ve DKNY markaları da tesettür koleksiyonları çıkarmaya başladı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler