Son Dakika: Tayland'da 10'uncu çocuğa ulaşıldı

Taylandlı yetkililer kurtarma operasyonu kapsamında 10'uncu çocuğa ulaşıldığını ifade etti. Mağarada 3 çocuk kurtarılmayı bekliyor.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 15:10
Abone Ol google-news

Taylandlı kurtarma ekipleri Tham Luang mağarasından bir çocuğu daha kurtarmayı başardı. Tayland donanmasının yaptığı açıklamaya göre, bu 18 gün sonra kurtarılan 10'uncu çocuk oldu. 

İsmini vermek istemeyen bir polis memuru "Onuncu çocuk dışarıda" derken, Tayland donanmasından bir yetkili "Mağaradan çıkarılan çocuk alanda kurulan geçici hastaneye kaldırıldı" açıklamasını yaptı.

Bütün dünya Tayland’daki 12 çocuk ve antrenörleri için seferber oldu… Tayland'daki Chiang Rai'deki bir mağarada mahsur kalan bir grup öğrenci ve futbol antrenörlerini kurtarma operasyonu dün sabah başlamıştı. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte mağarada mahsur kalan çocuklar 2 haftayı aşkın bir süredir mağarada kurtarılmayı bekliyordu.

Dün 13'ü yabancı 5'i Tayland donanmasına mensup 18 dalgıcın dahil olduğu kurtarma operasyonu sonrasında 4 çocuk kurtarıldı. Resmi makamlar en güçsüz ve yorgun hisseden çocukların kurtarıldığını aktarırken henüz resmi olarak çocukların kimliklerini açıklamadı. Dün büyük bir hızla kurtarılan 4 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklanırken çalışmalar bugün yeniden başladı.

Bugün Türkiye saati ile yaklaşık 12:30 sularında bir çocuğun daha kurtarıldığı açıklandı. Reuters’ın son dakika haberinde, bir çocuğun sedye ile mağaradan çıkarılarak ambulansa taşındığı aktarıldı. Türkiye saatiyle 14.30 itibariyle iki çocuğun daha mağaradan çıkarıldığı bildirildi.

Bugün ajanslar ve yerel basın üst düzey yetkililerin açıklamalarına geniş yer verdi. 23 Haziran’dan beri girişin yasak olduğu mağaraya giren grup hakkında konuşan kurtarma ekibinin başındaki yetkililer, bugün çok daha fazla görevlinin kurtarma sürecine dahil olduğunu açıkladı. Grubu yöneten ekip lideri, “Dünkünden çok daha fazla personel var bugün. Önümüzdeki saatlerde iyi haber duymayı umuyoruz” dedi. Dün 50'si yabancı 40'ı Tay 90 dalgıcın operasyona katılmıştı.

ÇOCUKLARA DOKUNMAK YASAK

Yetkililer kurtarılan çocukların kimliklerinin açıklanmama sebebi hakkında da, “Hala içeride olan çocukların ailelerine saygı duyduğumuz için bunu duyurmadık” yorumunu yaparken, kurtarılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu ve ailelere haber verilerek hastaneye yönlendirildiği belirtildi. Yetkililer, enfeksiyon sebebiyle ailelerin çocuklara dokunmasının ya da sarılmasının yasak olduğunu duyurdu.

DENİZALTI İÇİN SONA GELİNDİ

Öte yandan SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın önceki gün gündeme getirdiği, “Çocuk boyutunda denizaltı” projesi için sona gelindi. Musk çocukların kurtarılması için ufak boyutlarda ve hafif bir denizaltı geliştirmek için yerel makamlarla temasta olduğunu açıklarken, bu sayede çocukların sağ salim karaya çıkarılabileceğini söylemişti. Elon Musk'ın Tayland'a çok sayıda mühendis götürdüğü açıklanırken, denizaltının ilk prototipinin denenmeye başlandığı da ortaya çıktı.

Detaylar geliyor…

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler