ABD'den Merkel'e: İran'ı durdurun

İran'ın Almanya'daki bankalarda bulunan parasını çektiği haberlerinin ardından ABD'den bu durumu teyit eden bir açıklama geldi. ABD'nin Almanya büyükelçisi Richard Grenell, söz konusu para transferi nedeniyle ülkesinin "endişeli" olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 12:52
ABD'den Merkel'e: İran'ı durdurun
Abone Ol google-news

Alman Bild gazetesi, Tahran yönetiminin Almanya'daki bir İran bankasından 300 milyon Avro çekmeye hazırlandığını yazmış, İran yönetiminin ABD'nin yaptırımları öncesinde hazırlık yaptığı ve sıcak paranın bitmesi durumunda bu parayı kullanacağını iddia etmişti.

<haber-dikey:1021639>

Amerika Birleşik Devletleri'nin Almanya büyükelçisi Richard Grenell, Berlin hükümetine bir çağrıda bulunarak İran'ın bankadan para çekmesinin engellenmesini istedi.

2015 nükleer anlaşmasından ABD'nin çekilmesinden sonra, Washington yönetimi İran'a yaptırım yapmaya hazırlanıyordu. Büyükelçi, ABD'nin finansal yaptırımlarından daha az etkilenmek için Almanya'da bulunan İran bankasından büyük miktarlarda nakit para çekmesine tepki gösterdi.

İran'la yapılan 2015 tarihli nükleer anlaşmaya karşı duruşuyla bilinen büyükelçi, Bild'e yaptığı açıklamada ABD hükümetinin Tahran'ın yüzlerce milyon Avro'yu nakit olarak İran'a transfer etmesinden son derece endişe duyduğunu ifade etti. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler