Katliamın 23. yılı

Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük trajedisi olarak nitelendirilen, en az 8 bin 372 Boşnak sivilin öldüğü Srebrenitsa katliamının 23. yıldönümünde kurbanlar bir kez daha anıldı. Katliamın 35 kurbanı daha Potoçari Anıt Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yayınlanma: 11.07.2018 - 21:32
Abone Ol google-news

Avrupa’da 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük trajedisi olarak nitelendirilen, en az 8 bin 372 Boşnak sivilin katledildiği Srebrenitsa katliamının 23. yıldönümünde kurbanlar bir kez daha anıldı. Öte yandan katliamın 35 kurbanı daha Potoçari Anıt Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Savaşın ardından kayıpları bulmak için başlatılan çalışmalarda, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin ardından her yıl 11 Temmuz’da düzenlenen törenle toprağa veriliyor. Bosna Hersek’in kuzeydoğusundaki Srebrenitsa’da 1995 yılında gerçekleşen katliamda aralarında çocukların da bulunduğu Müslüman erkekler Sırp birlikleri tarafından öldürülmüştü. Hollanda’nın Lahey kentinde eski Yugoslavya için kurulan Uluslararası Ceza Mahkemesi, katliamdan sorumlu tutulanlardan Bosnalı Sırp General Ratko Mladiç’i geçen yıl soykırımdan, insanlığa karşı suç işlemekten ve Srebrenitsa katliamından suçlu bulmuş, Mladiç müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.”Bosna kasabı” lakaplı Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic ise 2016’da soykırım suçundan 40 yıl hapis cezası almıştı. Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç, yargılanması sürerken Lahey’deki hücresinde ölü bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler