Trump: Kürtler inanılmaz savaşçılar, zeki müttefikler

Trump'ın 'Savunma harcamalarını hemen artırın' resti üzerine, NATO zirvesinde acil toplantı düzenlendi. Toplantının ardından Donald Trump basın mensuplarına konuştu ve gündem maddelerine dair ilginç açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 13:11
Trump: Kürtler inanılmaz savaşçılar, zeki müttefikler
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, NATO üyelerinin GSYİH'nin yüzde 2'si kadar savunma harcaması hedefini 2024 yılı yerine hemen şimdi gerçekleştirmesini talep etti. Bunun üzerine NATO zirvesinde, liderler programında olmayan acil bir toplantı düzenlendi.

....On top of it all, Germany just started paying Russia, the country they want protection from, Billions of Dollars for their Energy needs coming out of a new pipeline from Russia. Not acceptable! All NATO Nations must meet their 2% commitment, and that must ultimately go to 4%!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 Temmuz 2018

Trump gazetecilere konuştu

Donald Trump, son anda açıklanan basın toplantısında, NATO, İran, Çin ve diğer gündem meselelerine dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, Kongre'nin onayı olmadan NATO'dan çıkabileceklerini ancak buna gerek olmadığını ifade etti. ABD başkanı, ABD'nin diğer ülkelerden daha fazla harcama yaptığını ve bu durumun "haksızlık" olduğunu ve NATO'nun ABD'den çok Avrupa'ya faydası dokunduğunu söyledi.

Donald Trump, NATO'nun 2 gün öncesine göre daha güçlü olduğunu sözlerine ekledi ve "Diğer ülkeleri, ABD'yi NATO'dan çekmekle tehdit ettiniz mi?" sorusuna, "İnsanlara yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemeleri halinde çok mutsuz olacağımı söyledim" yanıtını verdi.

ABD Başkanı: "25 ülke arasında sadece 5 ülke NATO'nun savunma harcaması hedeflerine ulaşıyor."

Trump: "Kırım sorunu benim değil, Obama'nın zamanında ortaya çıktı" 

İran'ın ABD'ye artık daha 'saygılı' savrandığını söyleyen Trump, bir noktada İran'ın arayıp bir anlaşma önereceğini 'ama şu anda büyük acı çektiklerini' ifade etti. 

"NATO üyesi ülkeler savunma bütçelerini %2 oranında artırmayı kabul etti, fakat bunun da üzerine çıkacağız"

"25 Temmuz'da AB ile ticaret anlaşması üzerine görüşmelere başlayacağız. Eğer müzakerelere iyi niyetle yanaşmazlarsa otomotiv konusunda gerekli adımları atacağız"

"Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir araya geldiğimizde Ukrayna ve Suriye meselelerini görüşeceğim"

"AB çok dikkatli olsun. Göç Avrupa'yı kontrolü altına alıyor"

Trump, Afganistan, Irak ve Suriye'de terörle savaştan söz ederken ''Kürtler inanılmaz savaşçılar, zeki müttefikler'' ifadesini kullandı. Trump: "Kürtlerin harika insanlar olduğunu düşünüyorum. Sıcakkanlı ve zekiler." diye ekledi.

"Annem İskoçya'da doğdu, orada çok iyi arkadaşlarımız var."

'Brexit için insanlar oy verdi. Ama belki başka bir yol izlenebilir. Ben yalnızca insanların mutlu olmasını istiyorum. Protestolar olacaktır tabii. Seçim gecesinde ABD'de bile protestolar oldu. Protestolar olabilir ama insanların Brexit'e oy vermesinin nedeninin göç sorunu olduğunu düşünüyorum"

Konuşmasını bitirirken, dünyada barışın hüküm sürmesini istediğini ifade eden Trump, 30 dakika içinde Belçika'dan ayrılacağını duyurdu. ABD başkanı, 2 günlük bir ziyaret kapsamında İngiltere'ye gitmeye hazırlanıyor.

Macron'dan yalanlama

Fransa Cumhurbaşkanı emmanuel Macron, Trump'ın NATO'dan ayrılmak konusunda kendilerini tehdit etmediğini söyleyerek ABD başkanını yalanladı.

Almanya Rusya'nın esiri olmuş

Dün de 'Almanya'nın Rusya'nın esiri haline geldiği' iddiasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yanıt vermiş, Almanya'nın kimsenin tutsağı olmadığını vurgulamıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler