ABD ile 'takas' zirvesi

ABD ile Türkiye arasında kurulan mekanizmanın toplantısı başladı. Toplantıda ele alınan konuların Fethullah Gülen'in iadesi, vize, konsolosluk ve Türkiye'de tutuklu ABD vatandaşları olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 10:09
Abone Ol google-news

Anadolu Ajansı'nın (AA) diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Türkiye ile ABD ikili ilişkilerin çeşitli yönlerini, düzenli olarak ele alıyor. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantıda, başta Fethullah Gülen’in iadesi olmak üzere FETÖ ile mücadele, iki ülke arasında adli işbirliği ve her iki ülkede tutuklu Türk ve ABD vatandaşları konularında görüş alışverişinde bulunulacak.

Toplantıda iki ülke Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları seviyesinde temsil ediliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın 16 Şubat'ta Türkiye ziyaretinde görüş ayrılıklarını ortadan kaldırmak ve karşılıklı güvenin yeniden tesisi amacıyla iki ülke arasında mekanizma kurulması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda oluşturulan 3 çalışma grubundan birini FETÖ, konsolosluk, vize, hukuki konular ve ABD'nin Türkiye'de tutuklu bulunan vatandaşları oluşturuyor.

 Toplantının ardından ortak açıklama yapılması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu toplantının geçmişte yapılan bazı toplantılardan farklı olacağını ima ederek, “Verdiğimiz deliller ve FETÖ’yü istediğimiz belgeler resmi bir şekilde masaya konulacak. Artık Münbiç’te (Menbiç) olduğu gibi bu konularda da oyalama devri bitecek. ABD ile ilişkilerin normalleşmesi ve FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi yeni dönemde de öncelikli konulardan biri olacak” mesajını vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler