Kadınlara cinsel içerikli mesajlar gönderen bakan istifa etti

İngiltere, genç kadınlara cinsel içerikli mesajlar atarak, "Ben bir bakanım, çok kız arkadaşım var. Güç afrodizyaktır" şeklinde ifadeler kullanan vekil ve KOBİ'lerden Sorumlu Bakan Andrew Griffiths'i konuşuyor. Barda tanıştığı garsonların telefon numaralarını alarak onlara cinsel içerikli mesajlar atan Bakan Griffiths'in yazdıkları ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 15.07.2018 - 16:44
Abone Ol google-news

Dört günlük İngiltere teması sırasında ülke basınını etkisi altına alan Donald Trump’tan daha sansasyonel bir olay ülke gündemini hızla değiştirdi.

İngiltere’de 2010 yılından beri vekil olarak görevine devam eden Muhafazakar Parti’den Andrew Griffiths’in internet üzerinden takip ettiği iki kadına, 3 hafta içinde, Facebook, Instagram, WhatsApp ve Snapchat üzerinden 2 binden fazla mesaj gönderdiği ortaya çıktı. 

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mirror, Griffiths’in yazışmalarını ifşa etti. Bir barda çalışan ve aynı zamanda mankenlik de yapan Imogen Treharne’ye gönderdiği mesajlarda sapık bakan, “Benim çok kız arkadaşım var. Güç bir afrodizyaktır” dediği öğrenildi. 

Şikayette bulunan kadınlar, 'havadan sudan' konularda konuşurken, Griffiths'in sürekli cinsel içerikli mesajlar atarak kendilerini rahatsız ettiğini beyan ettiler.

47 yaşındaki Griffiths, gazeteye yaptığı açıklamada "büyük utanç duyduğunu" ifade etti.

İngiltere Başbakanı May’in yakın kurmayları arasında yer alan ve kabinede kadın haklarını savunan biri olarak görülen Griffiths, bu gelişmenin ardından görevi bıraktı. 

2004-2006 arasında Theresa May'in özel kalemi olarak görev yapan eski bakanın geçtiğimiz Mayıs ayında bir çocuğu olmuştu.

 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler