Siviller yine arada kaldı

Suriye ordusunun Golan Tepeleri’ne doğru ilerleyişi sürerken Rus savaş uçaklarının cihatçıların kontrolündeki Kuneytra’ya düzenlediği hava saldırıları çok sayıda sivili evinden etti. İsrail sınırına kaçan siviller, burada da İsrail askerleri tarafından engellenince sığınmacı kamplarının bulunduğu bölgeye çekilmek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 22:56
Abone Ol google-news

Suriye ordusunun ülkenin güneybatısındaki Deraa ve kırsalının ardından stratejik Golan Tepeleri’ne doğru ilerleyişi sürerken, Kuneytra’ya düzenlenen hava saldırılarının çok sayıda sivili evlerinden ettiği bildirildi. Cihatçı örgütlerin güçlü olduğu Kuneytra’ya düzenlenen operasyondan kaçan ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri eteğindeki sınıra dayanan siviller İsrailli askerlerin uyarısıyla geri dönerek sığınmacı kamplarının bulunduğu bölgeye çekilmek zorunda kaldı.

Ölümcül hava saldırıları

Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle, 2011’de Şam’a karşı isyanın başladığı bölge olan, Ürdün sınırındakik Deraa kent merkezinde kontrolü büyük oranda sağlayan Suriye ordusu, kuzeye doğru ilerleyişini sürdürüyor. Ordu güçlerinin çok sayıda kasabayı geri aldığı bildirildi. Suriye ve Rusya savaş uçaklarının Kuneytra’daki hava saldırıları sonucunda 15 sivilin yaşamlarını yitirdiği öne sürüldü. Londra merkezli, muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Ayn el Tina ve Aliye kasabalarına düzenlenen saldırılarda bölgeye başka bölgelerden gelen sivillerin öldüğünü duyurdu. Şam ise Kuneytra operasyonu kapsamında Golan Tepeleri bölgesindeki kritik El Haara tepesinin ele geçirildiğini bildirdi. El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam militanlarının bulunduğu bölgeye yönelik bombardıman nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan sivillerin İsrail tel örgülerine 200 metre mesafeye kadar yaklaştıkları, İsrail askerlerinin ise megafonlarla Arapça “İsrail sınırındasınız. Geri çekilin. Size zarar vermek istemiyoruz” şeklinde anons yaptıkları bildirildi. İsrail bölgede 19 Haziran’dan bu yana devam eden operasyonlar sonunda meydana gelen göç dalgasına karşı kapalı kapı politikası uyguluyor. İsrail ayrıca Golan Tepeleri ve çevresinde Şam’ın müttefiki İran’a bağlı kuvvetlerin bulunmasını istemiyor ve askeri hedeflere karşı hava saldırıları düzenliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler