Filistin’den acı ve çığlık yükseliyor

İsrail ’in Gazze’yi bombalaması nedeniyle hayatını kaybeden dört Filistinli dün ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Öldürülen Muhammed Daqa’nın cenaze töreninde kız kardeşi Mariam’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Yayınlanma: 21.07.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

Hamas, dört Filistinli ile bir İsrail askerinin yaşamını yitirdiği olaylar sonrası Mısır ve uluslararası tarafların arabuluculuğunda Filistin ile İsrail arasında ateşkese varıldığını duyurdu. Hamas Sözcüsü, “Mısır ve BM’nin çabaları ile İsrail ile Filistin fraksiyonları arasında sükûnet ortamına geri dönülmesi kabul edilmiştir” ifadesini kullandı. İsrail hükümeti ve ordusu, bir askeri sözcü aracılığıyla İsrail’in Gazze yakınlarındaki bölgelerinde sivil yaşamın normale dönebileceğini kaydetti. Reuters’e konuşan ismi açıklanmayan İsrailli bir yetkili “Hamas’ın büyük bir darbe yediğini ve Mısır aracılığı ile ateşkes istediğini” savundu. Bir Hamas yetkilisi ise Mısır, Katar ve BM yetkililerinin araya girerek iki tarafla da görüştüğünü aktardı. Önceki gün bir askerinin öldürülmesi sonrası Gazze Şeridi’nde operasyon başlatan İsrail ordusu, 68 Hamas hedefinin vurulduğunu açıkladı. Saldırılar sonucu Hamas’ın askeri ve komuta kapasitesinin darbe aldığını kaydeden İsrail, operasyonların “gerekli görülürse şiddetleneceğini” belirtti. İsrail’in Hamas noktalarına düzenlediği saldırılarda dört Filistinli hayatını kaybetti, en az 120 kişi de yaralandı.

Down sendromlu gence darp

Öte yandan, Fetih Hareketi’nden bir yetkili, İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde Down sendromlu bir genci, darp ettiğini, elinin kırılmasına neden olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler