ABD IŞİD'i vurmaya başladı!

Obama'nın açıklaması sonrası ABD, IŞİD'e operasyonu başlattı...

Yayınlanma: 08.08.2014 - 15:57
Abone Ol google-news


ABD Başkanı Barack Obama’nın “Irak’ın kuzeyindeki Amerikalı personelini tehdit etmesi durumunda“ Amerikan ordusuna IŞİD’e karşı hava saldırısı düzenlemesi için yetki vermesinden sonra dün ABD hava kuvvetlerine mensup savaş uçaklarının IŞİD mevzilerini vurduğu bildirildi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, twitter hesabından yaptığı açıklamada IŞİD’in Erbil’de ABD persnonelinin bulunduğu bölgenin yakınına top ateşi açmasından sonra Amerikan güçlerinin IŞİD’i vurduğunu belirtti.

Obama, Irak’taki durumu “insani felakate doğru gidiyor” sözleriyle değerlendirmiş ve Irak’taki ABD personeli için tehlikeli bir durum olduğunda hava kuvvetlerine saldırı emri vermişti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Obama’nın attığı adımı desteklediğini belirterek “kimin uyarı alarmına ihtiyacı varsa bu, o alarmdır” dedi. IŞİD’in Irak’ı bölmek ve parçalamak için mücadele verdiğini belirten Kerry, “IŞİD kaos, hiçlik ve acımasız eşkiyalık dışında birşey sunmuyor” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de Amerikan ordusunun Irak’ın kuzeyinde Sincar yakınlarında insani yardım operasyonu yürüttüğünü ve “gerekli görüldüğü takdirde hedefe odaklı hava saldırıları düzenlemeye hazır olduğunu”  belirtti. Hagel, dün yaptığı açıklamada “ABD ordusu Başkan’ın talimatı ve Irak hükümetinin talebiyle Irak’ın kuzeyinde Sincar yakınlarında bir insani yardım operasyonu yürüterek, IŞİD’le bağlantılı silahlı grupların tehdidi altındaki binlerce Iraklı sivile gıda ve su sağladı” dedi. 

Yalanlanmıştı

ABD’nin Kuzey Irak’taki IŞİD hedeflerini bombaladığı iddiası ABD makamlarınca yalanlanmıştı. New York Times gazetesi, Kürt yetkililere dayandırarak, ABD askeri güçlerinin kuzey Irak’taki en az iki hedefi bombaladığını öne sürmüştü. Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ABD’nin Irak’a hava  saldırıları düzenlediğine dair basında çıkan haberlerin “tümüyle yanlış” olduğunu  ve bu tür bir eylemde bulunulmadığını kaydetti.

Pentagon'dan ilk açıklama

OBAMA AÇIKLAMIŞTI... İŞTE O AÇIKLAMA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler