İsrail durmuyor: 15 yaşındaki genci vurdu

İsrail ordusu, Batı Şeria’daki Ed-Dehişe mülteci kampına düzenlediği baskında 15 yaşındaki Filistinli bir genci öldürdü. İsrail, Filistin kontrolündeki kampa “terörle mücadele” adı altında sık sık operasyon düzenliyor.

Yayınlanma: 23.07.2018 - 21:49
Abone Ol google-news

İsrail askerlerinin, işgalleri altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kenti yakınındaki Ed- Dehişe mülteci kampına düzenlediği baskın sırasında 15 yaşındaki Filistinli bir çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin dün sabah kampa düzenlediği baskında bir askerin açtığı ateşte Arkan Mizher adlı çocuğun yaşamını yitirdiğini duyurdu. Görgü tanıkları, İsrail askerleri ile belde sakinleri arasında arbede yaşandığını aktarırken İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise “askerlerin, operasyon sırasında kendilerine taş ve molotof kokteyli atarak protesto gerçekleştiren Filistinlilere ateş açtığı” belirtildi.

‘Davut sapanı ilk kez devrede’

Öte yandan İsrail’in, ABD’yle birlikte geliştirdiği yeni orta menzilli füze savunma sistemi Davut Sapanı’nı ilk kez kullandığı duyuruldu. İsrail basınına yansıyan haberlerde, Suriye’den roket atıldığı alarmı nedeniyle önce İsrail’in kuzeyindeki Safed kenti ve Celile bölgesinde birkaç dakika sonra da Golan Tepeleri ve Katzrin kentinde siren sesleri duyulduğu belirtildi. Ancak bunun yanlış alarm olduğu ortaya çıktı. Füzelerin Suriye’ye düştüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler