Çipras sorumluluğu üstlendi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yangın felaketiyle ilgili siyasi sorumluluğu üstlendi.

Yayınlanma: 27.07.2018 - 18:46
Abone Ol google-news

Çipras, yangın faciası nedeniyle olağanüstü gerçekleştirilen kabine  toplantısı öncesinde bakanlar kuruluna seslendi.

Sorumluluklarından kaçmayacaklarını vurgulayan Çipras, ülkenin  başbakanı ve hükümet olarak sorumlu olduklarının açık olduğunu, doğru olanı yapıp  yapmadıklarını sorguladığını ifade etti.

Çipras, hükümetin en zorlu döneminden geçtiğine işaret ederek, "Ölüler  konuşamaz ama onların hatırasına saygı olarak doğru olanı söylemek boynumuzun  borcu. Yunan halkı ve kabine önünde, bu trajedinin siyasi sorumluluğunu aldığımı  belirtmek istiyorum." diye konuştu.

İtfaiye ve emniyet güçlerinin istifa çağrılarıyla hedef alınmamasını  isteyen Çipras, şöyle devam etti:

"Daha önceki trajediler de bir kurala dönüştüğü gibi mücadele  döneminde kelle almak, siyasi cesaret değil, siyasi korkaklık işaretidir."

Çipras, yıllar boyunca ülkenin sahillerde kaçak yapılaşmanın  oluştuğunu, bu durumu düzeltmek için bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını  belirterek, "Buldozerleri çıkarıp mücadele etmemiz gerekiyorsa, daha sonraki  trajediyi bekleyemeyiz." ifadesini kullandı.

Ülkesinin 8 yıl sonra kurtarma paketinden çıkarak egemenliğini geri  alacağını vurgulayan Çipras, kimsenin ülkeyi istikrarsızlaştırarak bunu  engelleyemeyeceğini kaydetti.

 

 

<haber-yatay:1036837,1036922>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler