BM'den Trump'a basın uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) ABD Başkanı Donald Trump’ın basın kuruluşları hakkındaki iğneleyici söylemlerinin gazetecilerin hayatını tehlikeye attığı uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 03.08.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

BM İnsan Hakları Komisyonu’nun ifade özgürlüğü Özel Raportörleri David Kaye ve Edison Lanza, yaptıkları ortak açıklamada, “Trump’ın saldırıları, gazetecilik yapma güvenini sarsmaya ve ispatlanabilir gerçekler üstünde kuşkular yaratmak için tasarlanmış stratejik saldırılardır” ifadelerini kullandı. İki yıldır basına yönelik devam eden bu saldırılar sonucunda halkın medyaya ve kamu kurumlarına duyduğu güvenin uzun vadede olumsuz etkileri olabileceğine işaret eden BM yetkilileri, “Başkan Trump, yönetimi ve destekçilerine de bu saldırılara hemen son vermesini şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi.

ABD Başkanı’nın  kızı Ivanka Trump, haber portalı Axios tarafından organize edilen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Medyayı halkın düşmanı olarak görmüyorum” ifadelerini kullandı. Ivanka Trump, buna karşın kendilerini hedef alınmış olarak hisseden insanların gazetecilere yönelik şikâyetlerini de anlayabildiğini çünkü zaman zaman kendisi hakkında da “tamamı doğru olmayan” haberler yapıldığını söyledi. Ardından Trump, Pensilvanya’daki bir mitingde bir kez daha medyayı eleştirdi ve gazetecileri “korkunç insanlar” olarak tanımladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler