ABD polisi siyahi genci öldürdü, isyan başladı

ABD'nin Missouri eyaletinde bir polis, gün ortasında 18 yaşındaki bir siyah genci silahla öldürdü. Gencin öldürülmesinin ardından polis şiddetine karşı birçok yerde isyan çıktı.

Yayınlanma: 11.08.2014 - 17:43
Abone Ol google-news

ABD'nin Missouri eyaletinin St. Louis County kentinde bir polis, 18 yaşındaki siyah genç Micael Brown'ı gündüz vakti silahıyla öldürdü.

Liseden yeni mezun olan ve bugün Vatterott Koleji'nde ilk dersine girecek olan Brown, dün büyükannesinin evine doğru giderken katledildi. İlk iddialara göre, Brown bir mağazada hırsızlık yapmıştı. Ancak daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre Brown, polisle girdiği münakaşa sonucunda sokak ortasında öldürüldü.

Brown'ın annesi Lesley McSpadden, oğluna sekiz el ateş edildiğini söyledi. McSpadden, oğlunun hırsızlık, soygun ya da cinayet gibi şeyleri asla yapmadığını da sözlerine ekledi. Öldürüldüğü zaman, Brown'ın herhangi bir silahı da bulunmuyordu. 19 yaşındaki görgü tanığı Piaget Crenshaw, polisin Brown'ı bir arabaya bindirmeye çalıştığını, Brown'ın elleri havada kaçmaya çalışırken vurulduğunu söyledi.

Brown'ın yaşadığı mahalle olan Ferguson'un üçte ikisi siyahlardan oluşuyor. Cinayetin ardından Ferguson polis merkezi önünde toplanan yurttaşlar, "Adalet yoksa yoksa barış da yok" sloganları attılar. Kalabalığın zaman zaman "Polisleri öldürün" sloganı attığı da duyuldu.

Akşam saatlerinde Brown'ın vurulduğu yerde yapılan anma ise, eyleme dönüştü. Ferguson'daki bir polis amiri, "Şu anda bir isyanla karşı karşıyayız" dedi. Eylemler sırasında silah sesleri duyulduğu belirtiliyor.(sol haber portalı)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler