Çin'de Devlet Başkanı'na benzediği gerekçesiyle Winnie the Pooh'yu yasakladılar

Ünlü çizgi film Winnie the Pooh'nun yeni bir uyarlaması olan Christopher Robin isimli film Çin'de gösterime giremeyecek. Uygulamanın arkasında Çin hükümetinin, Devlet Başkanı Şi ile Winnie the Pooh arasındaki fiziksel benzerlikle ilgili yapılan yorumlardan duyduğunu rahatsızlığın olduğu iddia ediliyor

Yayınlanma: 07.08.2018 - 11:20
Abone Ol google-news

The Guardian'ın Hollywood Reporter'dan aktardığı habere göre Çin'de, AA Milne'nin ünlü Winnie the Pooh hikayesinin yeni bir uyarlaması olan Christopher Robin isimli filmin gösterime girmemesine karar verildi.

Çinlilerin, Şi Cinping hükümetini eleştirmek için kullandıkları figürlerden biri olan Winnie the Pooh, ilk kez Çin hükümetinin hedef tahtasına oturmuyor. Daha önce Çin sosyal medyasında, ünlü çizgi film karakterinin fotoğrafları sansürlenmişti.

Çin hükümetinin Winnie ile 'savaşı' 2013 yılında, Şi'nin Washington ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile çekilen bir fotoğrafla başlamıştı. İki liderin fotoğrafı sosyal medyada Winnie ve Tigger'ın içinde bulunduğu bir kareye benzetilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler