Trump: İran'la iş yapan ABD ile iş yapamaz

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran ile nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin ardından işaretini verdiği yaptırımların ilk aşaması devreye girdi. Donald Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İran'la iş yapanların ABD ile iş yapamayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 07.08.2018 - 12:39
Trump: İran'la iş yapan ABD ile iş yapamaz
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump'tan İran ambargosuna dair çarpıcı bir açıklama geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Trump İran'la iş yapanların ABD ile iş yapamayacağını ifade etti. 

The Iran sanctions have officially been cast. These are the most biting sanctions ever imposed, and in November they ratchet up to yet another level. Anyone doing business with Iran will NOT be doing business with the United States. I am asking for WORLD PEACE, nothing less!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 7 Ağustos 2018

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"İran yaptırımları resmen başladı. Bunlar şu ana kadar uygulanmış olan en sert yaptırımlar ve kasım ayında yaptırımlar yeni bir seviyeye yükseltilecek. İran'la iş yapanlar ABD'yle iş yapamayacak. Ben DÜNYA BARIŞI istiyorum, daha azını değil!"

AB'DEN İRAN AÇIKLAMASI 


AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin İran ile ticaretin artırılmasını teşvik ettiğini söylemişti. Mogherini, hem bölge hem dünya güvenliğinin çıkarına olduğuna inandıkları anlaşmanın, İran halkına kazandırdığı ekonomik faydaların sürmesi ve İran'ın anlaşmada kalması için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını dile getirmişti.

ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK YAPTIRIM KARARINA ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

25 Temmuz'da Güney Afrika ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin Türkiye'nin tavrı konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

ABD bizim için nasıl stratejik ortak ise bizim dünyadaki diğer stratejik ortaklarımızla olan ilişkilerimiz kesmek bizim bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Hem komşumuz olacak, hem stratejik ortaklığımız olacak. Öyle ürünler onlardan alıyoruz ki, bu ürünleri almadığımız zaman benim ülkemi kış boyu kim ısıtacak. Aynı şekilde kazan kazan esasına göre birçok gelişmeler var. Bunları nereye koyacağız. Bunları farklı yerlerden ulaşmak suretiyle bizlere iletmek bizleri ayrıca üzmektedir. Şu ana kadar sayın Başkan iyi bir duruş sergilemiştir. Gelen heyetler bizim düşüncemizi almışlardır. Temenni ederim ki yanlış adımlar atılmamış olsun.

<haber-yatay:1047971,1047535,1047986,1048319>


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler