Gençlerin yüzde 20'si psikolojik sorunlar yaşıyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, BM tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, dünya genelinde her yıl gençlerin yüzde 20'sinin ruh sağlığı ile ilgili sorunlar yaşadığını, bu sorunların en fazla çocukluktan yetişkinliğe geçişte görüldüğünü belirtti.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 13:19
Abone Ol google-news

Ban, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında bu sorunların ortaya çıkardığı damgalanma ve utanç gibi duyguların sorunu daha da derinleştirdiğini ve bu gençlerin yardım almak yerine daha da içlerine kapanmalarına yol açtığını söyledi. Ban bu yıl ki Uluslararası Gençlik Gününün temasının da bu gençleri içine düştükleri yalnızlıktan kurtarmak olduğunu söyledi.

Ban, başta ruh sağlığının göz ardı edildiği ve yeterli yatırımın yapılmadığı ülkelerde olmak üzere sorunu aşmaya yönelik çabaların önüne engeller çıktığını söyledi. Ban, ruh sağlığı sorunları yaşayan gençlerin çok kere toplumlardan dışlandığını ifade etti ve "Bu yaklaşım, onların daha fazla fakirleşmesine, daha fazla şiddete ve sosyal dışlanmaya maruz kalmalarına ve tüm toplum için olumsuz bir etki yaratılmasına yol açıyor" dedi.

Başta evsiz, adli soruşturma geçiren, yetim ve öksüz ve çatışma bölgelerindekiler olmak üzere en savunmasız gruptaki gençlerin damgalanma ve dışlanmaya daha fazla maruz kalabildiğini belirten Ban, bu durumun söz konusu gençlerin destek almak yerine daha fazla içlerine kapanmalarına yol açtığını söyledi. Ban, anlayış gösterilmesi ve yardım sayesinde bu gençlerin toplumların ortak geleceğine değerli katkılar sağlayabileceğini ifade etti.

"Binyıl Kalkınma Hedefleri için önümüzde 500 gün kaldı" diyen Ban, başta savunmasız gruptakiler olmak üzere gençlerin desteklenmesinin söz konusu tarihi hedeflere ulaşılması için büyük önem taşıdığını söyledi.

Ban, gençlerin ruh sağlığı konusunda farkındalık yaratılmasının ruh sağlığı konusunda toplumun bilgilendirilmesinin ve gençlerin ruh sağlığı alanına yatırım yapılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Ban, eğitimin toplumun damgalama ve ruh sağlığına bakış açısının değişmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ban, "Akıl sağlığı kendimizi nasıl hissettiğimiz, duygularımız ve esenliğimiz anlamına geliyor. Gelin, genel sağlımız hakkında nasıl konuşuyorsak ruh sağlığımız hakkında da aynı şekilde konuşalım" dedi.

Ban, "2014 Uluslararası Gençlik Gününde gelin gençliğe tam potansiyellerini ortaya koymalarını sağlayacak ruh sağlığı koşullarını yaratalım ve ruh sağlığının bizim için önemli olduğunu gösterelim" diyerek mesajına son verdi.

 

 

 

12:14 12/08/2014

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler