Londra'nın göbeğinde araçla sivillere daldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento binası önünde bir araç yayalara ve bisikletlilere çarptıktan sonra bariyerlere çarparak durdu. Polis yetkilileri saldırganın polisle işbirliğine yanaşmadığını ifade etti. Yaralıların olduğu olay polis tarafından terör saldırısı olarak değerlendiriliyor.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 10:28
Abone Ol google-news

<video:1055285>

 

Londra polisinden yapılan açıklamada, yerel saat ile 07.37'de bir aracın parlamento binası dışındaki güvenlik bariyerlerine çarptığı bildirildi. Aracın erkek sürücüsünün gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, olayda bazı sivillerin yaralandığı kaydedildi. 

ABD Başkanı Donald Trump bir tweet atarak saldırıyı kınadı. Trump "Londra'da bir terör saldırısı daha... Bu hayvanlar aklını kaçırmış ve icaplarına katı ve kuvvetli bir biçimde bakılmalı!" yazdı.

Another terrorist attack in London...These animals are crazy and must be dealt with through toughness and strength!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 14 Ağustos 2018,

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ise, Twitter'dan paylaştığı mesajda, vakanın terör saldırısı olarak ele alındığına değindi. 

A man has been arrested after a car was driven into barriers outside the Houses of Parliament. Police have confirmed that the incident is being treated as a terrorist act. All Londoners, like me, utterly condemn all acts of terrorism on our city. https://t.co/9gFu3HYtae

— Mayor of London (@MayorofLondon) 14 Ağustos 2018

Görgü tanıkları, birden fazla bisiklet sürücüsünün kazada yaralandığını iddia etti. Press Association muhaberirlerine konuşan görgü tanığı Ewalina Ochab, karşı kaldırımda yürüdüğü sırada önce şiddetli bir ses duyguğunu sonra da birinin çığlık attığını ifade etti.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER - VİDEO

<video:1054978>

Ochab, "Olay kasıtlı görünüyor, sürücü arabayı hızla bariyerlere doğru sürdü" dedi.

Scotland Yard henüz resmi bir açıklama yapmazken, terörle mücadele timlerinin olay yerinde inceleme yapıldığı görüldü. Parlamento ise çalışmalarına geçici olarak ara verdi. 

Geçen yıl da bir saldırgan, kiralık aracını Westminster Köprüsü'nde, saatte 120 kilometre hızla yayaların üzerine sürmüş, parlamentonun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Aracından çıkarak parlamentonun girişindeki bir polisi bıçaklayan saldırgan, olay yerinde vurularak öldürülmüştü. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler