İtalya'da köprü çöktü: Ölü sayısı artıyor

İtalya'nın Cenova kentinde, üzerinde otoyol bulunan bir köprü çöktü. Olayda ölü sayısı 35'e yükseldi. Dışişleri Bakanlığı yaşanan faciaya ilişkin, İtalya hükümetine ve halkına başsağlığı diledi.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 13:44
Abone Ol google-news

<video:1055276>

<haber-dikey:1055259>

İtalyan medyasından alınan haberlere göre, İtalya'nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsü şiddetli fırtına sırasında çöktü. 

Olayda ölü sayısı 35'e yükseldi. İtalyan polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada fırtınada çöken köprü nedeniyle onlarca kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Görgü tanıkları ise en az 10 aracın köprü yıkıntılarının altında olduğunu söyledi. İtfaiye yetkilileri AP'ye yaptığı açıklamada köprünün yıkılmasının ardından gaz hatları ilgili endişeli olduklarını söyledi. 

'ÇOK BÜYÜK BİR TRAJEDİ'

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Neler yaşandığını büyük bir endişeyle takip ediyorum. Cenova, çok büyük bir trajedi yaşadı gibi görünüyor" dedi.

Polcevera Viyadükü olarak da bilinen köprünün inşaatı 1962'de başladı ve 1968'de tamamlandı. 1100 metre uzunluğundaki yapının, şimdiye kadar Avrupa'da inşa edilen ilk kablolu beton köprü olduğu söyleniyor.

 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 35'E YÜKSELDİ

İtfaiye teşkilatından edinilen son bilgiye göre, olayda 35 kişi öldü.

Enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerden birinin çocuk olduğu belirtiliyor.

Enkaz altından dört kişi sağ kurtarılırken, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Olayda bazı kişilerin evlerindeyken binanın üstüne yıkılan köprü enkazının altında kaldığı, bazılarının ise olayın ardından çıkan yangının dumanından zehirlendiği bildirildi.

13 kişinin ağır yaralandığının aktarıldığı olayda, 10 kişinin kaybolduğu ifade ediliyor.

Karayolu uzmanlarının köprünün geri kalan kısmında kontroller yaptığı öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün İtalya'nın Cenova kentinde Morandi Köprüsü'nün çökmesi sonucunda çok sayıda can kaybı olduğu, birçok kişinin de yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Dost İtalyan halkının acısını paylaşıyor, bu elim hadise sonucunda hayatını kaybedenlerin kederli yakınlarına, İtalya hükümetine ve halkına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler