Beyaz Saray açıkladı: 'Kırgın' ve 'öfkeli'

Beyaz Saray Sözcüsü, ABD Başkanı Trump'ın Rahip Brunson'un serbest bırakılmamasından dolayı 'Büyük hayal kırıklığı yaşadığını' ve 'Türkiye'ye karşı çok öfkeli' olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

Sözcü Sarah Sanders'ın Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Başkan, rahip Brunson, elçilik çalışanları ve diğer Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradı" denildi. Ayrıca yapılan açıklamada 'Trump Türkiye'ye çok öfkeli' ifadesi kullanıldı.

 'DOĞRU ŞEYİ YAPMALARI KONUSUNDA ÇAĞRILARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'

 Türkiye'de tutuklu bulunan diğer ABD vatandaşlarının da serbest bırakılmadığına dikkat çeken Sanders, "Türkiye'ye doğru şeyi yapmaları ve bu bireyleri serbest bırakmaları konusunda çağrılarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Ofisi Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Sanders, gazetecilerin Türkiye ile ABD arasında devam eden Brunson krizi hakkındaki sorularını cevapladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert ise, Türk tarafı ile diyaloğun sürdüğünü ve Pastör Brunson meselesi de dahil pek çok konuyu konuşmaya devam ettiklerini kaydetti. İki ülkenin görüştüğü pek çok konu olduğuna işaret eden Nauert, görüşülen alanların hepsinin açıklamalara yansımadığını ekledi.

Pastör Andrew Brunson’ın tutukluğunun devamı nedeniyle Trump yönetimi ile Ankara arasında yaşanan kriz salı günü hem Beyaz Saray’daki hem de ABD Dışişleri’ndeki basın brifinglerinin ana gündem maddelerinden biriydi.

 Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Başkan Trump'ın Brunson'ın bırakılmaması karşısında hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Sanders, "Başkan, Pastör Brunson, elçilik çalışanları ve diğer Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılmaması karşısında büyük hayal kırıklığı yaşıyor" dedi.

 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın dün Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan Sanders, "Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton dün Türkiye Büyükelçisi ile Beyaz Saray'da görüştü. Konu hakkındaki devam eden endişelerimizi aktardık" ifadelerini kullandı.

 ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in bir Türk vatandaşını tutuklaması meselesinde İsrail hükümetine Türk vatandaşını bırakması için telkinde bulunulduğunu hatırlatarak, Rahip Brunson meselesinde Türkiye'nin tavrının bir hayal kırıklığı olup olmadığı sorusu üzerine ise Sanders, "Başkan Donald Trump Rahip Brunson'un serbest bırakılmaması meselesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'NİN SORUNLARI YAPTIRIMLA BAŞLAMADI'

Öte yandan, Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert bugünkü basın toplantısında Türkiye’yle yaşanan son gelişmeleri de değerlendirdi.

Nauert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerikan elektronik ürünlerine boykot çağrısının Türkiye tarafından resmi politika olarak izlenip-izlenmediğini görmek için bekleyeceklerini söyledi.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre, Nauert  bir soru üzerine "Türkiye'nin ekonomik sorunları ABD politikalarının sonucu değildir. Türkiye'nin sorunları iki bakana uygulanan yaptırımla başlamadı" dedi. 

<haber-yatay:1055169,1055115,1055015,1054824>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler