Polis siyahi genci öldürdü, direniş başladı

Cumartesi günü ABD’nin Missouri eyaletinin St. Louis kentinde siyah bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesi üzerine başlayan olaylar büyüyor. Polis protestocuları dağıtmak için yine gaz kullandı.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 09:15
Abone Ol google-news

ABD'nin Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde, hafta sonu polisin siyahi bir genci öldürmesi üzerine çıkan olaylar giderek büyüyor.

St. Louis'te çoğunlukla siyahilerin yaşadığı bir mahallede, cumartesi gecesi 18 yaşındaki Michael Brown isimli gencin polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, bölgede gerginlik artıyor.

ABD'DE 'TANIDIK' GÖRÜNTÜLER:
DİRENİŞ BAŞLADI, POLİS GAZLADI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ferguson sokaklarında olayı protesto eden gençlere polis gaz bombaları ile müdahale etti. Olaylar sırasında çok sayıda protestocu genç ve gazeteciler gözaltına alındı.

Ferguson polis müdürü Tom Jackson, olayla ilgili araştırmanın tamamlanmasının zaman alabileceğini belirterek bölgede ırk temelli gerginliğin yeniden su yüzeyine çıktığını kaydetti. Jackson, polis teşkilatı olarak Ferguson sokaklarında halkın birlikte yaşayabileceği ortamı sağlamayı amaçladıkların ifade etti.

Bu arada bazı insan hakları aktivistlerince sosyal medyada "#IfTheyGunnedMeDown'' etiketiyle başlatılan kampanyada, birçok siyahi genç fotoğraflarını paylaştı.

POLİS ATEŞİYLE ÖLDÜRÜLDÜ

St. Louis'nin çoğunlukla siyahilerin yaşadığı Ferguson semtinde, cumartesi gecesi 18 yaşındaki Michael Brown, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Olay sırasında silahsız olduğu belirtilen Brown'ın ölümünün ardından bölgede şiddet olayları çıkmış, polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama da siyahi gencin ölümünü "yürek burkucu" olarak nitelemişti.

ABD'de 2012 yılında da Florida'da Trayvon Martin isimli siyahi genç, bir güvenlik görevlisi tarafından öldürülmüştü. Olayla ilgili davada George Zimmerman adlı görevlinin cinayetten suçsuz bulunması, ülke çapında büyük infiale yol açmış, ırk ayrımcılığı ve sivil haklara dair tartışmalar yeniden canlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler