İsrail Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapadı: 1 Filistinli öldürüldü

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'nın önünde bir Filistinliyi İsrail polisini bıçaklamaya çalıştığı iddiası ile öldürdü. Olayın üzerine İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapadı.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 20:00
Abone Ol google-news



İsrail askerleri Mescid-i Aksa'nın Meclis Kapısı girişinde, bir Filistinliyi İsrail polisini bıçaklamaya çalıştığı iddiası ile öldürdü. Hayatını kaybeden kişinin kimliği henüz belirlenemezken, edinilen bilgilere göre İsrail askerleri Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatarak giriş ve çıkışları engelledi. İsrail askerlerinin ayrıca Kudüs’teki Şam Kapısı’nı da kapatarak bölgedeki vatandaşlara saldırdığı aktarıldı. 

FİLİSTİNLİLERDEN EYLEM

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya giriş çıkışları durdurması üzerine Filistinliler, akşam namazını El-Asbat kapısının önünde kılıp, sonrasında oturma eylemi düzenledi.

Filistinliler Mescidi Aksa'nın kapatılması nedeniyle akşam namazını El-Asbat kapısının önünde kıldı. Filistinliler kıldıkları akşam namazının ardından Mescidi Aksa'nın kapılarının açılması için El-Asbat kapısı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. El-Asbat kapısı önünde eylem yapan protestocular kararlı olduklarını belirterek, Lebbeyk duasını okuyup tekbir getirdiler. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler