ABD Dışişleri Bakanı'ndan Kuzey Kore kararı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo gelecek hafta Kuzey Kore'ye gideceğini açıkladı. Pompeo ayrıca Ford Motor. Co şirketinin üst düzey yöneticilerinden Stephen Biegun'u Kuzey Kore'den sorumlu Özel Temsilci olarak atadı.

Yayınlanma: 23.08.2018 - 20:56
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamada Stephen Biegun'un Pyongyang'ın nükleer silahsızlanması konusunda Kuzey Kore ile yapılacak görüşmelerden sorumlu olacağını duyurdu.

Nisandan bu yana Pyongyang'ı 3 kez ziyaret eden Pompeo haftaya Biegun ile birlikte Pyongyang'a gideceğini de açıkladı.

Pompeo ve Trump'ın çabalarına rağmen Kuzey Kore-ABD görüşmelerinde henüz somut ilerleme sağlanamamıştı. Pyongyang attığı bir dizi 'iyi niyet jestine' rağmen Washington'un yaptırımları sürdürmesine tepki göstermişti. ABD ise yaptırımların ancak Yarımada'nın tamamen nükleerden arındırılması sonrası kaldırılacağını savunuyor.

Pompeo yaptığı açıklamada "(Kore Yarımadası'nın) Nihai ve tam olarak nükleer silahlardan arındırılması amaçlarında daha fazla diplomatik ilerleme sağlamak için' Biegun ile birlikte Kuzey Kore'ye gideceklerini belirtti.

Biegun daha önce Beyaz Saray'da çalışmış ve eski Başkan George W. Bush döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Condoleezza Rice'ın yardımcılığını yapmış bir isim.

'ÇÖZÜMÜ ZOR KONULAR'

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'daki tarihi zirvede nükleer silahlardan arınma konusunda mutabık kaldığını vurgulayan Pompeo "Bunlar zor konular. Çözülmeleri de zor. Ancak Başkan bir açıklık yarattı. Ve biz Kuzey Kore halkının barışçı geleceği vizyonunu gerçekleştirmek için tüm fırsatları kullanmalıyız" dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler