Cihatçılar silahlandı iddiası: İdlib’de gerilim yükseliyor

Suriye ordusunun kontrolü yeniden ele almasının ardından hedef koyduğu, cihatçı militanların çoğunlukta olduğu İdlib’e yönelik gerilim artıyor. El Masdar’ın haberine göre, binlerce ağır silahlı cihatçı, hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan Halep ve Hama’ya saldırmak üzere toplandı. Suriye ordusu da bu bölgelere ek güç takviyesinde bulundu. TSK, İdlib yakınlarında konuşlu bulunuyor.

Yayınlanma: 27.08.2018 - 00:04
Abone Ol google-news

ABD-İsrail cephesinin İran’ın Suriye’deki etkinliğini sona erdirme yönünde Esad yönetiminin müttefiki Moskova’ya baskısı artarken dün Tahran’dan Şam’a ziyaret haberi gündeme düştü. İran Savunma Bakanı Emir Hatemi iki günlük resmi temasları çerçevesinde Suriyeli mevkidaşı Abdullah Eyüp ile bir araya geldi. Fars ajansının haberine göre Hatemi, “Suriye’nin yeniden inşasında yapıcı bir rol üstlenmeyi umuyoruz” dedi. Suriye ile İran’ın buradaki “yeniden yapılanmaya ilişkin varlığı, katılımı ve desteği konusunda uzlaştıkları” vurgusu yaparak “Üçüncü bir taraf bu konuda etkide bulunamaz” ifadesini kullandı. Eyüp de iki ülkenin özel bir ilişkisi olduğunu söyledi. Suriye resmi ajansına yansıyan demecine göre Eyüp, “İdlib’in de vatan topraklarını döneceğini, ülkenin her parçasını ister uzlaşarak ister operasyonlarla terörizmden temizleneceğini” kaydetti. Washington’ın IŞİD’i gerekçe göstererek Suriye’de üsler kurarak kalmaya çalıştığını belirtti.

Öte yandan Suriye ordusunun güneyde kontrolü yeniden ele almasının ardından hedef koyduğu, Nusra bağlantılı militanlarla, silahlı muhaliflerin etkinliğindeki İdlib’e yönelik gerilim her geçen gün artıyor. Astana süreci çerçevesinde TSK’nin de “çatışmasızlık bölgeleri” uzlaşısıyla konuşlu olduğu İdlib çevresinde gerek ordu gerekse cihatçı grupların olası çatışma için hazırlıklarını hızlandırdığı iddiaları gündeme yansıyor. El Masdar’ın haberine göre, binlerce ağır silahlı militan hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan Halep ve Hama’ya saldırmak üzere toplandı. Ordu da bu bölgelere ek güç takviyesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler